VW TOURAN: BLUEMOTION ТЕХНОЛОГИЈА 

Би сакале да ја одржите потрошувачката на гориво што е можно помала, без да се откажете од агилноста? Со BlueMotion технологијата тоа повеќе не е само сон. За тоа се грижи Start-Stop системот. Но, и така наречената рекуперација, при којашто повторно се добива енергијата при сопирање, придонесува за тоа да се намали потрошувачката. 

Затвори