Погрижете се за индивидуална клима за патување.

Клима уред „Air Care Climatronic“.

Во Touran не може секој да влезе - поленот, спорите, саѓите од дизел, прашината и другите алергени мора да останат надвор (без "за жал"). Здравјето во внатрешниот простор е на прво место. Тоа значи: Бидејќи функцијата за прочистување на воздухот и филтерот за алергени елегантно ги оставаат непосакуваните патници пред врата, воздухот во внатрешноста е почист од оној надвор.

И при прашањето за вистинската температура, повеќе нема да има реакции со негодување или црвени грла. Бидејќи со трите климатски зони на опционалниот "Air Care Climatronic" (сериски со Highline), возачот, совозачот и патниците на задната клупа може независно еден од друг да ја постават својата посакувана температура.

Благодарение на трите претходно конфигурирани климатски профили - "силно", "средно" и "нежно" - индивидуално може да се регулираат дури и зголемувањето на внатрешната температура и интензитетот на струењето на воздухот. На пример, профилот "нежно" соодветствува на потребните на чувствителните лица и помалите деца. Профилите се прикажуваат со икони.

Копче - и главче: "Air Care Climatronic" е интелигентен. Тој размислува заедно со Вас. Преку сензори, тој овозможува замаглените стакла да заминат во историјата, а при поставувањето на температурата, го зема предвид дури и сончевото зрачење. Освен тоа, звучноста на вентилаторот се намалува при побавно возење. А функцијата за одмрзнување ги заменува гребнатините на замрзнатите стакла.

Die Nutzung der Streaming Dienste erfordert ein privates Kunden-Datenguthaben (Datenpakete über eSIM oder WLAN-Tethering) und setzt einen bestehenden Account beim jeweiligen Streaming-Dienst voraus.

Затвори
Мени
Затвори мени

Touran.

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team