Го оживува мртвиот агол.

„Side Assist“ заедно со систем за помош при излегување од паркинг-место.

Уште повнимателен од родителите: Со по желба достапниот систем за помош при менување коловозна лента "Side Assist", новиот Touran во рамки на границите на системот може да Ви помогне при менувањето на коловозната лента. Радарски системи во задниот дел ги опфаќаат деловите зад возилото и во мртвиот агол. Со оптичко предупредување на надворешните ретровизори, системот укажува на препознаените потенцијални опасности. За да не мора да се вртите наназад: Дополнително, сензорите на системот за помош при излегување од паркинг-место може да опфатат возила што се приближуваат во определена област и акустички да Ве предупредат - токму кога ќе сакате да излезете наназад од непрегледно паркинг-место, бесценета помош. Бидејќи системот, во рамките на неговите граници, дури може и да сопре во итен случај за во идеален случај да избегне судир или да ја намали тежината на судирот.

Nur verfügbar für Samsung Smartphones mit GSMA-Standard. Voraussetzung ist das optional erhältliche Navigationssystem "Discover Pro" und das optionale Schlüssellose Schließ- und Startsystem "Keyless Access".

Затвори
Мени
Затвори мени

Touran.

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team