Поедноставете го маневрирањето со приколка.

"Trailer Assist".

За неистренираните, маневрирањето со приколка може да биде предизвик за нивното трпение, бидејќи композицијата не секогаш реагира така како што Вие можеби очекувате; меѓу другото, очекуваната патека се прикажува обратно. За прецизното возење наназад, од одлучувачко значење е аголот на вртење: Во рамки на границите на системот, системот за помош за приколка "Trailer Assist" за Вас го презема управувањето. Прво ставате степен за возење наназад, го притиснувате копчето за помош при паркирање и со помош на прекинувачот за поместување на ретровизорите ја задавате насоката во којашто треба да се движи приколката. Вашиот Volkswagen сега управува автоматски, додека Вие и понатаму сте одговорни за менувањето степени, забрзувањето и сопирањето. Што значи, Вие постојано ја имате контролата.

Затвори
За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Затвори мени

Touran.

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team