VW TOURAN: TSI 

Иновативните TSI-бензински мотори на Volkswagen се залагаат за голема моќност со силна влечна способност при мала потрошувачка. Со својата комбинација од мал простор за мотор, турбо полнење и директно вбризгување, тие овозможуваат рамномерна распределба на силата и исклучителна ефикасност, а за таа цел, Volkswagen ја користи техниката на Downsizing. Во моментот, оваа техника се вбројува меѓу најефикасните можности за заштеда на гориво.

Затвори