VW UP! BLUEMOTION ТЕХНОЛОГИЈА

Ефикасен начин на возење ќе достигнете на пример со Start-Stopp функцијата. Таа самостојно го исклучува моторот при секое запирање, на пример кога е црвено на семафор или за време на чекање на железнички премин. Кога куплунгот повторно ќе се притисне, моторот стартува и можете да продолжите со возење на вообичаен начин. Исто така и гумите оптимирани за отпор при вртење и таканаречената рекуперација, при која со секое сопирање слободната енергија се зачувува во батеријата на возилото, помагаат да се намали потрошувачката.

 

*Специјалната опрема не се добива за up! Austria.

Затвори