VW UP! СО ПОГОН НА ПРИРОДЕН ГАС "ECO UP!"

Со ефикасниот погон на природен гас и "BlueMotion Technology"-мерките eco up! значително помалку ја загадува околината како и Ви заштедува пари. Природниот гас (CNG) е значително поповолен од бензин или дизел горивото - со потрошувачка од само 2,9 kg на 100 km можете да ги намалите Вашите трошоци за гориво и до 50 %. И тоа сосема едноставно: можете да точите природен гас на една од 175-те станици за точење на природен гас на целата сојузна територија.

Со CO 2-издувен гас од само 79 g/km, eco up! ја достигнува најдобрата вредност во неговата класа на возила.

 

 

 

 

 

 

 

Потрошувачка на гориво на kg/100 km (in m³/100 km): 3,6 (5,5) (низ град)/2,5 (3,8)

 

(надвор од градот)/2,9 (4,4) (комбинирано), CO 2 -емисии на g/km: 79 (комбинирано).

Затвори