VW UP! ЕЛЕКТРОНСКА КОНТРОЛА НА СТАБИЛИЗАЦИЈА И ABS

 

up! е сериски опремен со електронска контрола на стабилизација ESC со вклучени ABS и ASR. Електронската контрола на стабилизација може во критични ситуации да избегне лизгање на возилото, со што целно интервенира во управувањето со сопирањето и со моторот. Дополнителен составен дел на системот е анти-блокриачки систем (ASR), електронска поделба на силата на сопирачките (EBV) и регулирање со влечниот момент на моторот (MSR). Притоа мора и претпазливо да возите, затоа што електронската контрола на стабилизација не може да ги помести границите на физиката.

Затвори