VW Golf: мотори 

TSI-бензинските мотори убедуваат со својата моќност и штедливост. И при мал број на вртежи профитирате од максималниот вртежен момент. Со својата комбинација од мал простор за мотор, турбо полнење и директно вбризгување, агрегатите овозможуваат рамномерна распределба на јачината. За таа цел се користи техниката Downsizing: тука, погонските механизми создаваат голема моќност и покрај споредливо малата работна зафатнина на моторот.

TDI-моторите се дизел мотори со турбо полнење и директно вбризгување на гориво со Common-Rail технологија. Тие се одликуваат со штедливост, голема влечна сила и високо ниво на моќност. Освен тоа, тие се особено тивки при работењето и благодарение на високиот вртежен момент помагаат и при спортскиот начин на возење.

Затвори