Мени
Затвори мени
Затвори

Compliance

Усогласеност и правни работи

Контакт во Порше Македонија

Compliance офицер Порше Македонија
Валентина Јовановска Василева
Телефон: +389 2 2603 789
e-Mail: valentina.jovanovska(kwfat)porsche.com(kwfdot)mk

Овластено лице за прием на пријави од укажувачи согласно Законот за укажувачи на Република Северна Македонија

Валентина Јовановска Василева
Офицер за усогласност и правни работи
02/ 3 - 603 -789
e-mail: valentina.jovanovska(kwfat)porsche.com(kwfdot)mk

ОФИЦЕР ЗА АНТИ-КОРУПЦИЈА

Ако имате сомнежи за коруптивни активности, ве молиме контактирајте го нашиот офицер за анти-корупција
Mr. Antonio Tiro - Главен ревизор на Порше Холдинг
Телефон: +43 662 4681-2127
e-Mail: antonio.tiro(kwfat)porsche.co(kwfdot)at

Централна канцеларија за истраги

e-Мail: io(kwfat)volkswagen(kwfdot)de,
Телефон достапен 24/7
Тел.: +800 444 46300, Тел. +49 5361 946 300

*Доколку не можете да воспоставите контакт преку горенаведените телефонски броеви, Ве молиме користете ги другите набројани канали со цел известување во врска со Вашите прашања до Канцеларијата за истраги.
Поштенска адреса: Aufklärungs-Office, Box 1717, 38436 Wolfsburg (Innenstadt), Deutschland

НЕЗАВИСЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ

Корупцијата воопшто не е мал прекршок; тоа им штети на компанијата и на вработените. Порше Македонија придава големо значење на борбата против корупцијата и подигање на свеста за ова прашање. Групацијата и меѓународно структуираниот систем на правобранители го создаде Volkswagen AG за да обезбеди сигурно средство за вработените и деловните партнери да ја разгледаат нивната загриженост за потенцијалната корупција.

Реномирани правници се достапни како неутрални омбудсмани. Секој вработен и деловниот партнер може да се обратат до еден од правобранителите ако откриваат докази за корупција. Сите такви информации се третираат како доверливи и информаторот останува строго анонимен; Независниот правобранител е законски обврзан да не открива.

Контакт од независниот правобранител
Dr. Rainer Buchert (адвокат)
Телефон: +49 6105 921355 или +49 69 71033330
Факс: +49 69 7103 4444
e-Mail: dr-buchert(kwfat)dr-buchert(kwfdot)de
Поштенска адреса: Bleidenstaße 1, 60311 Frankfurt am Main, Germany

Thomas Rohrbach (адвокат)
Телефон: +49 69 65300356
Факс: +49 69 65009523
e-Mail: rohrbach(kwfat)ra-rohrbach(kwfdot)de
Поштенска адреса: Wildgäßchen 4, 60599 Frankfurt am Main, Germany

Онлајн пријава до независниот правобранител
Како дополнување на класичните методи на контакт, укажувачите можат исто така да користат Business Keeper Monitoring System (BKMS) за онлајн пријавување. Со користењето на Business Keeper Monitoring System, пријавите можат да се достават до независниот правобранител на Volkswagen Group од било каде во светот, во било кое време, во безбедна околина.
Вебсајт: www.bkms-system.com/vw

До системот може да се пристапи на англиски или германски јазик преку следните веб страни:
http://www.ombudsleute-der-volkswagen-ag.de
http://www.ombudsmen-of-volkswagen.com

Антикорупцискиот систем на Volkswagen Group

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team