Новиот Passat. Суверен како Вас

КОГА УСПЕХОТ ЗАЗЕМА ФОРМА.

Најубавото од успехот е тоа што на крај пред очи го имате она што сте го постигнале. Или едноставно сте го изградиле. Со новиот Passat ги можете и двете, затоа што тој убедува како однадвор, така и внатре. Така мислеа и судиите за наградите "Car of the Year" и "iF-Gold". Двете го крунисаа новиот Passat за победник на 2015 година. 

СУВЕРЕН КАКО ВАС.

Сувереноста е резултат на сопствената сила. И способноста таа да се изнесе надвор. Затоа веднаш се гледа колку е напреден новиот Passat. Кон најупадливите карактеристики припаѓаат маркантно формираните, опционални LED фарови и сериските LED задни светла, како и динамична странична линија. За уште поголема елеганција се грижат долгото меѓуосовинско растојание и кратките висечки делови.

ГАЛЕРИЈА СО СЛИКИ

ИСКУСЕТЕ ГИ ВРВНИТЕ ПЕРФОРМАНСИ НА PASSAT ОД РАЗЛИЧНИ ПЕРСПЕКТИВИ.

ИСКУСЕТЕ ГИ ВРВНИТЕ ПЕРФОРМАНСИ НА PASSAT ОД РАЗЛИЧНИ ПЕРСПЕКТИВИ.

ИНФОТЕЈНМЕНТ

РАДИО И НАВИГАЦИЈА

УБАВО Е, КОГА САМИ СМЕЕМЕ ДА СИ ГО ИЗБЕРЕМЕ КОПИЛОТОТ.

Во Вашиот Volkswagen Вие одредувате што ќе се случува. За тоа за избор имате две радија: со соодветни звучници, технологија едноставна за користење и многу можности за приклучоци. Или земете еден од двата навигациски системи, кои мултимедијално ќе Ви ја исполни скоро секоја желба.

CAR-NET "GUIDE & INFORM"

ПОВЕЌЕ НЕ ВОЗЕТЕ БЕЗ ИНТЕРНЕТ.

Во многу области од животот интернетот може да биде корисен - па и во автомобилот. На пример, држете го сообраќајот во поглед со најактуелните податоци. На тој начин можете да ги планирате или промените Вашите идни возења. Опционалната онлајн услуга Car-Net Guide & Inform нуди и многу повеќе од тоа. 

APP-CONNECT

ВАШИОТ VOLKSWAGEN ЌЕ СЕ ПРЕТВОРИ ВО ПАМЕТЕН ТЕЛЕФОН НА ТРКАЛА.

Вашиот паметен телефон ви го олеснува секојдневието во многу случаи. Опционалната апликација Car-Net App-Connect¹ може да Ви биде корисна и за време на возењето. За да не Ви биде одвлечено вниманието, компатибилните апликации користете ги удобно преку екранот на допир на Вашиот Infotainment систем. 

DYNAUDIO CONFIDENCE

НЕМА ДА ИМ ВЕРУВАТЕ НА ВАШИТЕ УШИ.

Прекрасниот звук на опционалниот звучен систем DYNAUDIO Confidence ќе ги натера Вашите сопатници да молчат и да уживаат. Затоа што со точното усогласување на 12-те звучници ќе доживеете врвна перфекција на звукот во целиот внатрешен простор. 

ПОДГОТОВКИ ЗА МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН

ТЕЛЕФОНИРАЈТЕ ПОБЕЗБЕДНО СО ДВЕТЕ РАЦЕ НА УПРАВУВАЧОТ.

И за време на возењето останете достапни, доколку сакате. Со опционалниот телефонски интерфејс "Comfort" и "Premium" ги задржувате двете раце на управувачот и имате контрола над сообраќајот. 

ГОВОРНО УПРАВУВАЊЕ

ВАШИОТ INFOTAINMENT СИСТЕМ РАЗБИРА ШТО САКАТЕ.

Со говорните наредби можете да користите многу функции на системот Infotainment брзо и едноставно. Опционалните уреди Discover Media и Composition Media по желба се ракуваат говорно. 

VOLKSWAGEN MEDIA CONTROL

ВИЕ ГО УПРАВУВАТЕ АВТОМОБИЛОТ, ВАШИТЕ СОПАТНИЦИ МУЗИКАТА.

Volkswagen Media Control и на Вашите патници во задниот дел од возилото им дозволува ракување со системот Infotainment: сосема едноставно и комфорно преку Tablet-PC. 

СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ

СИСТЕМ ЗА ПОГЛЕД НА ОКОЛИНАТА "AREA VIEW"

ЧЕТИРИТЕ КАМЕРИ ВИ ПОКАЖУВААТ ШРО СЕ СЛУЧУВА ОКОЛУ ВАС.

Нели би било убаво при излегување од место за паркирање во омилениот дел од градот, кога би можеле да опфатите сè околу Вашиот автомобил со еден поглед? Опционалниот систем за поглед на околината "Area View"" со неговите четири камери го овозможува тоа.

ACC & FRONT ASSIST

ОСТАНЕТЕ СОСЕМА СМИРЕНИ И ПРИ ПОЛНИ УЛИЦИ.

Некогаш си посакувате помошник, кој за Вас на око ќе го држи сообраќајот пред Вас? Со опционалниот систем за автоматско регулирање на растојанието ACC и во пакет со системот за набљудување на околината "Front Assist" со вклучена City функција за вонредно сопирање патувајте поопуштено.

СИСТЕМ ЗА ПОМОШ ВО УПРАВУВАЊЕ ПРИ ПАРКИРАЊЕ „PARK ASSIST“

ПАРКИРАЊЕТО ЕДНОСТАВНО ПРЕПУШТЕТЕ МУ ГО НА ВАШИОТ АВТОМОБИЛ.

Ако припаѓате кон малкумината, кои и пред публика смирено маневрираат во тесно место за паркирање, опционалниот систем за помош во управување при паркирање "Park Assist" сепак ќе Ве воодушеви. Затоа што системот не само што препознава соодветни места за паркирање, туку и управува за Вас. 

СИСТЕМ ЗА ДЕТЕКТИРАЊЕ НА ПЕШАЦИ

ВИ ПОМАГА, ПОДОБРО ДА ГИ ЗАШТИТИТЕ ПЕШАЦИТЕ.

Системот за препознавање на пешаци е систем на Volkswagen, кој во рамките на неговите граници може да ги намали незгодите со пешаци или последиците. 

EMERGENCY ASSIST

ГО ЗАПИРА ВОЗИЛОТО КОГА ВИЕ ПОВЕЌЕ НЕ МОЖЕТЕ.

Во медицински итни случаи опционалниот систем Emergency Assist може да ги предупреди патниците и другите учесници во сообраќајот и контролирано да го доведе Passat до состојба на мирување. 

СИСТЕМ ЗА ПОМОШ ПРИ МЕТЕЖ

НА ОВОЈ НАЧИН КОМФОРНО ЌЕ МИНУВАТЕ НИЗ STOP-AND-GO-СООБРАЌАЈ.

Може да му помогне на возачот во Stop-and-go-сообраќај и со тоа да избегнат незгоди во метеж: опционалниот, иновативен систем за помош при гужва.

СИСТЕМ ЗА ПОМОШ ПРИ МАНЕВРИРАЊЕ СО ПРИКОЛКА „TRAILER ASSIST“

МАНЕВРИРАЊЕТО НА ПРИКОЛКА ПРЕТВОРЕТЕ ГО ВО ДЕТСКА ИГРА.

При маневрирање со приколка Вашиот автомобил може да го преземе маневрирањето за Вас. Опционалниот систем за помош при маневрирање со приколка "Trailer Assist" ви намалува многу работа. 

ЕФИКАСНОСТ

МОТОРИ

ОСТВАРЕТЕ ПРОФИТ ОД ГОЛЕМАТА СИЛА НА МОТОРОТ ПРИ НИСКА ПОТРОШУВАЧКА.

Со задоволство многу патувате, но сакате Вашата потрошувачка да ја задржете ниска? Нашите TDI дизел мотори и TSI-бензински мотори се оптимирани за ефикасност, моторна сила и моќности и го исполнуваат стандардот Euro 6. 

СОПИРАЧКА ЗА ПОВЕЌЕКРАТЕН СУДИР

ПРИ НЕЗГОДА НЕ ТРЕБА ДА ПРЕДИЗВИКАТЕ ПОВЕЌЕКРАТЕН СУДИР.

Сериската сопирачка за повеќекратен судир придонесува за тоа, по судир да не се случи ништо повеќе. Системот е тука, за после незгода да избегне дополнителни судири и да го намали лизгањето на страна. Во рамките на системските граници се грижи за тоа, Вашиот Volkswagen да се запре што е можно побрзо. 

СИСТЕМ ЗА ПРОАКТИВНА ЗАШТИТА НА ПАТНИЦИ

ЗА ЗАВТОМАТСКИ ДА БИДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ ЗА ИТЕН СЛУЧАЈ.

Активен е, кога е критично: системот за проактивна заштита на патниците интервенира во рамките на мерките на системските граници, доколку во Вашиот Volkswagen Ви се заканува незгода. 

 

КОМФОР

ПРОГРЕСИВНО УПРАВУВАЊЕ

СО ПОМАЛКУ УПРАВУВАЊЕ ДОСТИГНЕТЕ ПОГОЛЕМА ДИНАМИКА ПРИ ВОЗЕЊЕТО.

Passat е суверен,но исто така управува со задоволство. Пред сè со своето прогресивно управување одушевува во спортска како и во секојдневна употреба.

HEAD-UP ДИСПЛЕЈ

НА ОВОЈ НАЧИН ЗАДРЖЕТЕ ЈА ПЕРСПЕКТИВАТА.

Опционалниот Head-up-Display непосредно во Вашето видно поле носи информации за возењето како сообраќајни знаци и навигациски напомени: директно пред предното стакло.

ACTIVE INFO ДИСПЛЕЈ

ГЛЕДАЈТЕ ГИ ТОКМУ ИНФОРМАЦИИТЕ КОИ САКАТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ.

Иновативниот Active Info дисплеј на инструментната табла благодарение на повеќето информациски профили нуди соодветни информации: прегледни и кои можете да ги повикате во секое време. 

КЛИМА УРЕД "CLIMATRONIC"

ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНА КЛИМА ЗА ПАТУВАЊЕ.

Многу топло, многу ладно или нешто измеѓу? Да се најде вистинската температура за повеќе патници не е сосема едноставно. Со опционалниот клима уред "Climatronic" со три зони овие дискусии му припаѓаат на минатото. Од Highline тој е дел од сериската опрема. 

ERGOCOMFORT-СЕДИШТЕ

КОГА ПОСВЕТУВАТЕ ВНИМАНИЕ НА ВАШИОТ ГРБ.

Функцијата за масажа на ergoComfort-седиштето којашто се добива по желба се грижи за голем комфор при седењето. Седиштето на возачот можете удобно да го прилагодите на Вашето тело и на тој начин да го одморите Вашиот грб. 

R-LINE

R-LINE ЕКСТЕРИЕР

ОПТИКАТА ЈА ПОБИВА ХЕКТИЧНОСТА.

Новиот Passat со R-Line екстериер пакетот го нагласува неговиот спортски настап со заден спојлер и заден браник во "R" стил. Исто така упадливи: црниот сјаен дифузер и трапезоидните плочи.

R-LINE ИНТЕРИЕР

УПРАВУВАЈТЕ СО ОДУШЕВУВАЊЕТО.

И откако ќе влезете во него, новиот Passat без труд ќе Ве фасцинира: со R-Line интериер пакетот.

ДOПОЛНИТЕЛНИ ЧЕКОРИ