Мени
Затвори мени
Затвори

ID. Ажурирање на софтвер 2.4

Дознајте повеќе за промената на 12 волтната батерија и ажурирањето на софтверот 2.4

Достапно за вашето ID. – нова 12 волтна батерија и најновиот ID. софтвер 2.4

Закажете термин за промена на 12 волтната батерија и ажурирање на софтверот на вашето ID. Возило, за да ги користите сите предности од последната технологија.

Донесете го вашиот ID модел во овластениот Volkswagen сервисен партнер за да ги добиете сите предности на новиот ID. софтвер 2.4 и новата 12 волтна батерија

Каков процес се одвива во сервисот?

Ние го опремуваме вашето ID. возило со нова, технолошки подобрена батерија од 12 волти. Благодарение на помалиот внатрешен отпор и подобреното однесување на електролитот, оваа батерија е уште поцврста и има подолг работен век.

Што е вклучено во ID. софтвер 2.4?

Оптимизирано термичко управување

Новиот ID. софтверот 2.4 обезбедува и оптимизирано термичко управување, кое може да ја намали секундарната потрошувачка на енергија при ладни надворешни температури и да го зголеми опсегот на вашето ID. возило.

Оптимизирани перформанси на предната и задната камера

ID. софтвер 2.4 ги зголемува перформансите на Area View во ситуации со многу сложени структури (растенија, трева, итн.).

Зошто софтверските ажурирања се толку важни?

Ажурирањата на софтверот се важни за вашето ID. да биде во чекор со најновите дигитални опции од Volkswagen. Како резултат на тоа, имате корист од оптимизациите, подобрувањата на функциите, како и новите апликации.

Подготовка за ажурирањето

Бидејќи нашите софтверски ажурирања се надоврзуваат една на друга, ве молиме да го инсталирате ID. софтвер 2.3 онлајн ажурирање пред посетата на сервисот.

Не е можно ресетирање на верзии на софтвер.

We Connect

Сите ID. модели имаат опција да добијат онлајн ажурирања. За оваа опција потребен е активен договор за We Connect Start услугата.

Регистрирајте се за We Connect Start

Процес на надградување

Ако веќе сте го контактирале вашиот Volkswagen партнер, тогаш не треба да преземате никакви дополнителни дејства. Ако не сте го договориле состанокот за ажурирање, најдете ги вашите следни чекори овде:

 1. Закажете состанок со вашиот Volkswagen партнер. Слободно користете го нашето пребарување на дилер - тоа е специјално дизајнирано да ви помогне да најдете контакти за вашиот состанок за сервис.

Едноставно изберете го партнерот на Volkswagen на кој му верувате и контактирајте со него. На овој начин можете директно да разговарате за вашите желби, како на пример возило за замена.

Најдете го вашиот Volkswagen партнер  

2. Дојдете во сервисот со вашето ID. во договореното време. Ако сте се одлучиле за автомобил за замена, тој ќе ви биде предаден во овој момент.

3. Штом вашето возило е подготвено за подигнување, вашиот Volkswagen партнер ќе ве информира, како што е договорено. Вашето ID. ќе ви бидe предадено целосно ажурирано. Ако возилото за замена е примено за употреба за време на ажурирањето, тоа може да се врати во овој момент.

Прашања и одговори

Колку долго се ажурира софтверот за моето ID.?

Ажурирањето на софтверот трае до еден работен ден.

Може ли сам да иницирам и да го завршам ажурирањето на софтверот од дома?

Самото ажурирање на софтверот се врши во текот на замената на батеријата од 12 волти и не може да се изврши надвор од овластениот сервис.

Поради моменталната ситуација COVID-19, е достапен бесконтактен процес за надградба на софтвер?

Безконтактното предавање секако е можно кај нашите Volkswagen партнери.

Дали е возможно да се добие заменско возило додека трае ажурирањето на софтверот?

Вашиот Volkswagen партнер ќе се погрижи да останете мобилни во овој период. Некои партнери нудат услуга "ажурирање преку ноќ" за ажурирањето. Можете да добиете повеќе информации за ова од вашиот Volkswagen партнер.

Дали идните софтверски ажурирања ќе бидат повторно достапни онлајн?

Нашата цел е да нудиме ажурирања онлајн секогаш кога е можно. Доколку е неопходна посета на сервисот, ќе бидете навреме информирани.

Зошто треба да инсталирам софтверски ажурирања на мојот ID.?

Volkswagen препорачува ажурирањата на софтверот што чекаат да се вршат навремено и редовно. Имате корист од дополнителните и подобрени функции. Последно достапната ID. верзијата на софтверот е предуслов за примање идни ажурирања.

Дали е ова ажурирање бесплатно?

Да, ажурирањето е бесплатно за вас.

Веќе имам ID софтвер 2.3, дали треба да добијам ID. софтвер 2.4?

ID. софтверот 2.4 содржи дополнителни функции, затоа препорачуваме ажурирање на оваа верзија на софтвер што е можно поскоро.

Дали ќе добијам доказ дека го добив ажурирањето на софтверот?

Ажурирањето на софтверот е снимено од вашиот Volkswagen партнер во системот, и е документирано во планот за дигитална услуга.

Како да знам дали моето возило веќе го добило ажурирањето на ID. софтвер 2.3?

Во инфозабавниот систем, изберете Поставки, потоа информации за системот. Доколку во ID. е инсталиран софтверот 2.3, ќе видите "ID. софтвер 2.3" со прикажан соодветен "Софтвер бр. 0910".

Која верзија на софтверот ќе се прикаже во менито со информации за системот на мојот ID. откако ќе добијам ID. софтвер 2.4?

По успешната инсталација на ID. софтвер 2.4, вашиот ID. ќе ги прикаже следните информации за софтверот:

- ID. Software 2.3.0

- Software: 0912

Бројот на софтвер 0912 е индикација дека вашиот ID модел има инсталирано ID. софтвер 2.4. Во иднина, новите верзии на софтверот, во менито ќе кореспондираат со верзијата на инсталираниот софтвер.

Мојот ID. има ID. софтвер 2.1, дали сè уште можам да добијам ID. софтвер 2.4?

Да, покрај добивањето на новата батерија, вашето ID. исто така ќе биде ажурирано и ќе добие ID. софтвер 2.4 за време на надградувањето, дури и ако вашето ID. има само ID. софтвер 2.1.

Дали гаранцијата на производителот се поништува ако не го добијам ажурирањето?

Не, гаранцијата на производителот нема да се поништи ако не го инсталирате ажурирањето.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team