Мени
Затвори мени
Затвори

Сите услуги за ID. моделите

Сите услуги за ID. моделите

Со We Connect и We Connect Plus можете да го користите вашиот ID. со цела палета на корисни онлајн услуги за поддршка и забава. Овде, веднаш, можете да ги видите нашите дигитални понуди и соодветните барања за користење. Достапноста на услугите опишани во пакетите We Connect и We Connect Plus може да варира од земја до земја и зависи од моделот, годината на моделот и опремата на возилото. Можете да најдете повеќе информации за вашите достапни услуги на порталот за клиенти на myVolkswagen или во вашиот We Connect ID.

Основни функции на вашето ID. возило

Основните функции како што се услугата за итни повици или дигиталниот дневник се достапни во вашето ID. возило уште од самиот почеток, без регистрација. За ажурирања мора да се склучи посебен We Connect договор.

We Connect - вашата порта за онлајн услуги

We Connect е директна врска со вашето ID. возило и ве поддржува во секојдневниот живот со многу дигитални услуги кои ви се достапни бесплатно по еднократното активирање.

Посебен We Connect договор мора да се склучи онлајн со Volkswagen AG за да се користат овие бесплатни услуги.

Услуга Активирање тех. услови
Повик за дефект We Connect Работи со најмалку ID. Софтвер 3.0
Статус на возило We Connect -
Паркинг позиција We Connect -
Персонализација We Connect Функционира со најмалку ID. Софтвер 3.0, a опсегот на функции зависи од различната специјална опрема
Забелешки за температурата We Connect Достапноста зависи од инсталираната верзија на софтверот. Можете да добиете подетални информации од вашиот партнер на Volkswagen или од вашата служба за корисници на Volkswagen.
Бежично ажурирање We Connect -
WiFi hotspot We Connect Бара дополнителен волумен на податоци (преку поврзување со паметен телефон)

We Connect Plus - Целиот свет на онлајн услуги

Активирањето We Connect Plus го проширува дигиталниот опсег на вашето ID. возило за други корисни услуги - од интелигентна навигација до далечински функции за далечински пристап преку паметен телефон.

Посебен договор We Connect Plus мора да се склучи онлајн со Volkswagen AG за да се користат овие услуги. За We Connect Plus, имате 90 дена откако возилото е предадено да го регистрирате возилото на myVolkswagen или со We Connect ID. Регистрирајте ја апликацијата и користете ги услугите за целото времетраење на бесплатниот почетен рок. 

Услуга Категорија Активирање Технички услови
Времиња на тргнување Функции на возилото We Connect Plus -
Климатизација Функции на возилото We Connect Plus -
Полнење Функции на возилото We Connect Plus -
Онлајн гласовна контрола 1) Инфозабавен систем We Connect Plus -
Интернет радио 2) Инфозабавен систем We Connect Plus -
Онлајн информации за сообраќај Навигација We Connect Plus Функција за навигација
Онлајн одредување рута Навигација We Connect Plus Функција за навигација
Онлајн ажурирање карти Навигација We Connect Plus Функција за навигација
Паркиралишта Навигација We Connect Plus Функција за навигација
Онлајн преземање цел Навигација We Connect Plus Функција за навигација
Онлајн пребарување на точки од интерес Навигација We Connect Plus Функција за навигација
Станици за полнење Навигација We Connect Plus Функција за навигација

1) Гласовната контрола (онлајн) е моментално достапна за следните јазици: германски, дански, англиски (GB и САД), француски, италијански, холандски, норвешки, полски, португалски, шведски, шпански и чешки.

2) Користењето на мобилните онлајн услуги од We Connect / We Connect Plus е овозможено преку интегрирана интернет конекција. За користење на "WLAN hotspot", главниот корисник може да добие пакети со податоци што се наплатуваат од надворешниот партнер за мобилни комуникации. Обемот на податоци на овие пакети може да го користат сите корисници и патници на возила во областа на покриеност на мрежата во многу европски земји. За цените и поддржаните земји, видете https://vw.cubictelecom.com. Алтернативно, "WLAN hotspot" може да се користи преку мобилен краен уред (на пр. паметен телефон) со можност да дејствува како мобилен WLAN hotspot. Во овој случај, соодветната сервисна функција е достапна само со постоечки или одделно склучен договор за мобилен телефон помеѓу вас и вашиот оператор на мобилни телефони и само во рамките на покриеноста на соодветната мрежа на мобилни телефони. Дополнителни трошоци (на пр. роаминг) може да настанат како резултат на размена на податоци преку Интернет, во зависност од тарифата на вашиот мобилен телефон, а особено кога работите во странство.

Повеќе опции

Со вашиот Volkswagen ID и активиран We Connect, можете да користите други понуди. Преземете практични функции од продавницата со софтверска верзија 3.0 или повисока.

Повеќе опции Активација Технички услови
Помош за патување со ''рој'' податоци We Connect За ID модели испорачани со најмалку софтвер 3.0. We Connect мора да биде активирано за да користиме “рој” податоци; без ова, функциите „Помош при патување“ сè уште може да се користат. Опционалниот пакет дополнителна помош „Плус“ мора да се купи за време на процесот на нарачка на возилото - последователното активирање/купување не е можно.

Надградби - нови функции директно со ID. отклучување

Како клиент на We Connect, можете да користите нови функции во вашето ID. возило дури и откако ќе купите отклучување. На пример, интелигентни асистенти за возачот, како што се автоматска контрола на растојанието ACC, интегрирана навигација, па дури и амбиентално осветлување за вашиот ентериер. Функциите може лесно да се активираат на вашиот инфозабавен систем од софтвер 3.1 или повисок. Сите надградби за вашиот модел може да се најдат во продавницата за автомобили.

Функција Активирање Технички услови
Навигација We Connect ID. модел 1); возило подготвено за We Connect ; Ready 2 Discover, Ready 2 Discover Max
Контрола на долги светла Light Assist We Connect ID. модел 1); Ready 2 Discover, Ready 2 Discover Max, Discover Media или Discover Pro
Автоматска контрола на растојание ACC 2) We Connect ID. модел 1);  speed limiter; Ready 2 Discover, Ready 2 Discover Max, Discover Media или Discover Pro
Систем за климатизација „Air Care Climatronic“ We Connect ID. модел 1);  Ready 2 Discover, Ready 2 Discover Max, Discover Media или Discover Pro
Амбиентално осветлување (во повеќе бои) We Connect ID. модел 1);  амбиентално осветлување; Ready 2 Discover, Ready 2 Discover Max, Discover Media или Discover Pro

1) Гласовната контрола (онлајн) е моментално достапна за следните јазици: германски, дански, англиски (GB и САД), француски, италијански, холандски, норвешки, полски, португалски, шведски, шпански и чешки.

2) Користењето на мобилните онлајн услуги од We Connect / We Connect Plus е овозможено преку интегрирана интернет конекција. За користење на "WLAN hotspot", главниот корисник може да добие пакети со податоци што се наплатуваат од надворешниот партнер за мобилни комуникации. Обемот на податоци на овие пакети може да го користат сите корисници и патници на возила во областа на покриеност на мрежата во многу европски земји. За цените и поддржаните земји, видете https://vw.cubictelecom.com. Алтернативно, "WLAN hotspot" може да се користи преку мобилен краен уред (на пр. паметен телефон) со можност да дејствува како мобилен WLAN hotspot. Во овој случај, соодветната сервисна функција е достапна само со постоечки или одделно склучен договор за мобилен телефон помеѓу вас и вашиот оператор на мобилни телефони и само во рамките на покриеноста на соодветната мрежа на мобилни телефони. Дополнителни трошоци (на пр. роаминг) може да настанат како резултат на размена на податоци преку Интернет, во зависност од тарифата на вашиот мобилен телефон, а особено кога работите во странство.

Преземање апликација We Connect ID.

 

Поврзете се со вашиот ID. преку паметниот телефон. We Connect ID. aпликацијата може да ја преземете на следните линкови.

Кон App Store

Кон Play Store

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team