Затвори мени

Регистрирајте се еднаш, добијте многу.

Регистрирајте се еднаш, добијте многу.

Секој јунак има помошник. А со услугите на We Connect ги имате еден куп. Откријте кои услуги се најпогодни за вашиот секојдневен живот и кои услови мора да бидат исполнети. Тука имате краток преглед на сите услуги и опции.

Достапноста на услугите опишани во пакетите We Connect и We Connect Plus може да варира по земја и зависи од моделот, годината на моделот и опремата на возилото. Повеќе информации во врска со достапните услуги ќе најдете на portal.volkswagen-we.com или во вашата апликација We Connect.

Основни функции

Основните функции, како што се Услугата за итен повик и законски пропишаниот Систем за итен повик eCall, ви се достапни без да склучите посебен договор за We Connect. Ако сакате да пренесете избрани персонализирани функции од едно возило до друго, потребен ви е Discover Media или Discover Pro. Освен тоа потребен ви е кориснички налог на Volkswagen ID и мора да се пријавите на We Connect со корисничко име и лозинка.

We Connect

Вашето влегување во дигиталните услуги на Volkswagen и директната врска со вашето возило: со We Connect, вашиот Volkswagen е подготвен за поврзување. После еднократното активирање, можете бесплатно да ги користите бројните корисни и иновативни онлајн-услуги.

За користење на овие бесплатни услуги, мора да се склучи посебен договор за We Connect со Volkswagen AG онлајн.

Услуга Активирање тех. услови
Мобилен клуч 1) We Connect Систем за навигација "Discover Pro", компатибилни паметни телефони
Повик за дефект We Connect Серија
Статус на возило We Connect Серија
Врати и светла We Connect Серија
Автоматско пријавување незгоди We Connect Серија
Извештај за состојбата на возилото We Connect Серија
Патни податоци We Connect Серија
Паркинг позиција We Connect Серија
Закажување сервис We Connect Серија

1) Достапно само со опционалниот систем за навигација "Discover Pro" и заедно со апликацијата We Connect. Првично, пет бесплатни мобилни клучеви се достапни за Passat и Arteon, а пет за Golf после купувањето на функцијата. Мобилните клучеви можат да се купат во текот на првите 4 години од склучувањето на договорот за We Connect. Пренесувањето мобилен клуч бара проверка на идентитетот на испраќачот на клучот преку постапката Volkswagen Ident. По инсталација на компатибилен паметен телефон, мобилниот клуч има важност од една година поврзана со мобилниот уред.

Презентацијата ја отсликува тековната програма за продажба.

We Connect Plus

Целиот свет на дигиталните услуги од Volkswagen го носи поврзувањето на ново ниво: Со вашиот Volkswagen ID и активирањето на "We Connect Plus" на располагање ви се дополнителни паметни функции од интелигентна навигација, со информации во реално време, преку стриминг на медиа и интернет радио, до користење на вашиот паметен телефон како далечински управувач. За поголема удобност и забава.

За користење на овие услуги, мора да се склучи посебен договор за We Connect Plus со Volkswagen AG онлајн. За We Connect Plus, имате 90 дена од предавањето на возилото за да го регистрирате возилото на www.portal.volkswagen-we.com и да ги користите услугите за целото времетраење на договорениот бесплатен период (во зависност од опремата: на пример 1 година/Discover Media или Ready 2 Discover или 3 години/Discover Pro).

Услуга Категорија Активирање Технички услови
Предупредување за подрачје Функции на возилото We Connect Plus
Предупредување за брзина Функции на возилото We Connect Plus
Сирена и трепкачи Функции на возилото We Connect Plus
Онлајн аларм против кражба Функции на возилото We Connect Plus Аларм против кражба
Онлајн помошна вентилација Функции на возилото We Connect Plus За новиот Golf, достапен само за избрани мотори, потребен е доволен капацитет на акумулаторот
Онлајн греење во место Функции на возилото We Connect Plus Греење во мирување
Заклучување и отклучување 1) Функции на возилото We Connect Plus
Времиња на тргнување Функции на возилото We Connect Plus Електрично и електрично-хибридно возило
Климатизација Функции на возилото We Connect Plus Електрично и електрично-хибридно возило
Полнење Функции на возилото We Connect Plus Електрично и електрично-хибридно возило
Онлајн гласовна контрола Функции на возилото We Connect Plus Discover Media, Discover Pro или Ready 2 Discover по успешно активирање на навигацијата преку „We upgrade“. Гласовна контрола
Интернет радио 2) Стриминг и интернет We Connect Plus Ready 2 Discover, Discover Media или Discover Pro; пакет „Стриминг и интернет“
Стриминг на медиа 2)3) Стриминг и интернет We Connect Plus Ready 2 Discover, Discover Media или Discover Pro; пакет „Стриминг и интернет“
WLAN xот-спот 2) Стриминг и интернет We Connect Plus Ready 2 Discover, Discover Media или Discover Pro
Онлајн информации за сообраќај Навигација We Connect Plus Discover Media, Discover Pro или Ready 2 Discover по успешно активирање на навигацијата преку „We upgrade“
Онлајн одредување рута Навигација We Connect Plus Discover Media, Discover Pro или Ready 2 Discover по успешно активирање на навигацијата преку „We upgrade“
Бензински станици и станици за полнење Навигација We Connect Plus Discover Media, Discover Pro или Ready 2 Discover по успешно активирање на навигацијата преку „We upgrade“
Онлајн ажурирање карти Навигација We Connect Plus Discover Media, Discover Pro или Ready 2 Discover по успешно активирање на навигацијата преку „We upgrade“
Паркиралишта Навигација We Connect Plus Discover Media, Discover Pro или Ready 2 Discover по успешно активирање на навигацијата преку „We upgrade“
Онлајн преземање цел Навигација We Connect Plus Discover Media, Discover Pro или Ready 2 Discover по успешно активирање на навигацијата преку „We upgrade“

1) Услугата за заклучување и отклучување ја штити безбедноста и бара проверка на идентитетот со користење на постапката Volkswagen Ident. Вашиот идентитет ќе биде проверен од страна на Volkswagen партнер или преку видео разговор.

2) За користење на услугите "Стриминг и интернет", како и WLAN xот-спот потребна е дополнителна количина на податоци што може да се добие преку платените пакети податоци преку надворешниот партнер за мобилни комуникации "Cubic Telecom" и да се користи во областа на мрежното покривање во бројни европски земји. Информации за цените и поддржаните земји може да најдете на https://vw.cubictelecom.com. Како алтернатива, постои можност за лична податочна врска преку мобилен уред (поврзување со паметен телефон) со постоечки или одделно склучен договор за мобилен телефон помеѓу вас и вашиот мобилен оператор и само во рамките на покриеноста на соодветната мобилна мрежа. Примањето пакети податоци од интернет може да предизвика дополнителни трошоци (на пр. роаминг трошоци), во зависност од соодветната тарифа за мобилен телефон, а особено кога се користи во странство. 

3) За користењето потребен е налог со соодветна услуга за стриминг

Презентацијата ја отсликува тековната програма за продажба.

We Upgrade

We Upgrade ви овозможува последователно и флексибилно да го опремите вашиот Volkswagen со дополнителни функции. За да ги купите и користите производите We Upgrade, потребен ви е Volkswagen ID кориснички налог, важечки договор за We Connect и ваша легитимација како главен корисник, што значи поврзување на вашиот кориснички профил со конкретното возило. Понатаму, неопходно е возилото да располага со техничките функции и хардверот потребни за соодветниот "We Upgrade". Главниот корисник може да ги види функциите на We Upgrade што можат да се добијат за соодветното возило во In-Car Shop на инфо-забавниот систем. За производи што се наплаќаат, средството за плаќање мора еднократно да се депонира во веб-продавницата на We Connect. Купените и активирани функции "We Upgrade" остануваат во возилото и не можат да се пренесат на други возила.

Функција Активирање Технички услови
Навигација We Connect Возило подготвено за We Connect; Ready 2 Discover
App-Connect вкл. App-Connect Wireless за Apple CarPlay и Android Auto™ на Google 1) We Connect Возило подготвено за We Connect; Ready 2 Discover или Discover Media за безжично користење на Apple CarPlay™и Android Auto™ на Google
Гласовна контрола2) We Connect За возило подготвено за We Connect; Ready 2 Discover3) или Discover Media
Амбиентално осветлување (во повеќе бои) We Connect Новиот Golf; амбиентално осветлување
Контрола на долги светла Light Assist We Connect Новиот Golf

1) App-Connect ги вклучува технологиите Apple CarPlay™, Android Auto™ и MirrorLink®. За да избегнете одвлекување на вниманието, само овластените апликации можат да се стартуваат додека возите. Имајте предвид дека некои апликации не се нудат за секоја од трите технологии и достапноста на овие технологии може да се разликува во зависност од земјата. Информации за компатибилноста со паметните телефони за Apple CarPlay™ ќе најдете на https://www.apple.com/ios/carplay/, за Android Auto™ на https://www.android.com/intl/auto/ и за MirrorLink® на https://mirrorlink.com/. 

2) За користењето на напредни функции на онлајн гласовна контрола во возилото потребни се Volkswagen ID како и активна лиценца We Connect Plus. Во зависност од моделот и опремата на возилото, многу функции на возилото и онлајн-услуги можат да се контролираат со глас. 

3) Гласовната контрола на навигациските функции со "Ready 2 Discover" е можна само по активирање на навигацијата преку "We Upgrade"

Презентацијата ја отсликува тековната програма за продажба.

Преземање апликација We Connect

 

Доживејте ги сите предности на We Connect и Car-Net во една апликација. Едноставно преземете ја апликацијата We Connect за оперативниот систем за вашиот паметен телефон и поврзете ја со вашиот Volkswagen.

Кон App Store

Кон Play Store

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team