Мени
Затвори мени
Затвори

Мобилна безбедност на ваша страна

Мобилна безбедност на ваша страна

Дали ви се дупна гума на пат? Со активирање на дефект повик во вашето ID. возило, помошта е на пат. Дури и ако вашиот електричен автомобил регистрира несреќа, вие сте целосно згрижени. Мобилната безбедност може да биде толку погодна.

Услуга за итни повици во вашето ID. возило

 

Регистрирајте го вашето ID. Во случај на сериозна несреќа, помошта автоматски се повикува преку системот за итни повици eCall пропишан во Европската унија, додека сите важни податоци се проследуваат до најблискиот центар за спасување. Можете исто така да го користите копчето SOS во вашето возило за рачно да испратите итен повик. Потоа лично ќе ве згрижи телефонски центар. Оваа услуга можете да ја користите иако не сте го активирале We Connect. Значи, вие сте во добри раце во итен случај.

 

Повик за дефект

 

Во случај на дефект, можете да ја го искористите вашето ID. за да активирате помош на пат во секое време . И тоа во многу европски земји. Со притискање на копче, автоматски се поврзувате со центар за повици кој ќе ви помогне со конкретни препораки за акција или ќе ви испрати сервисен мобилен телефон на Volkswagen. Ако сте склучиле договор We Connect, податоците на вашето возило ќе се префрлат автоматски.

 

 

"Помош при патување" со "рој" податоци во вашето ID.

 

"Помош при патување" со "рој" податоци може да ги користи вашиот ID. непрекинато во центарот на лентата или по линијата што ја претпочитате, притоа автоматски одржувајќи ја поставената максимална брзина и растојанието меѓу возилата. Дополнително, "Помош при патување" го следи околниот сообраќај за да ви помогне да ја промените лентата на автопатот доколку сакате. Во врска со We Connect и соодветен дополнителен договор за "рој" податоци, може да се користи и на регионални патишта со само една лента.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team