Мени
Затвори мени

Tiguan

 

Дизајн.

Неоткриеното Ве очекува.

Благодарение на супериорните карактеристики на возењето и напредните системи, Tiguan не само што отвора нови искуства. Самиот тој е ново искуство. Дизајнот го прикажува својот нов, мажествен и елегантен стил. Дозволете Вашиот поглед да залута низ маркантните детали на неговата надворешност. Но тоа не е доволно. Во внатрешниот простор откријте ги многуте дополнителни извонредни елементи на дизајнот на неговата висококвалитетна внатрешна опрема.

Дизајн на надворешноста

Дизајн на надворешноста
Едноставно се чувствува кога е време за промена.

Делува ли шармот на новитетот и на Вас? Tiguan во секој случај остава впечаток. Не само на прв поглед.

Дознајте повеќе

Дизајн на внатрешноста

Дизајн на внатрешноста
Има места, на кои секогаш со задоволство се враќаме.

Имате ли и Вие Ваши омилени места? Во внатрешниот простор на Tiguan во секој случај со задоволство ќе поминувате повеќе време. Затоа што благодарение на одредените материјали и јасниот дизајн, тој се грижи за создавање на пријатна атмосфера. 

Дознајте повеќе

 

Панорама покрив

Панорама покрив
Повеќе слобода. Во секоја насока.

Опционалниот панорама издигнувачки/лизгачки покрив со неговите великодушни димензии се грижи за пријатна светлосна атмосфера и слободен поглед кон небото. Предниот стаклен елемент се отвора, се подигнува и се спушта електрично.

Дознајте повеќе

 

LED техника

LED техника
Се грижи за поголем поглед. И за сензација.

Иновативниот дизајн Tiguan го претвора во незаменлив феномен - тоа  јасно доаѓа до израз исто така и со маркантно оформените опционални предни и задни LED фарови. А благодарение на опционалниот систем "Dynamic Light Assist" на сообраќајот од спротивната страна и при долго светло ќе му паѓа во очи само атрактивниот дизајн. 

Дознајте повеќе

Фелни

Фелни
Дизајн кој привлекува внимание. И придвижува.

Tiguan нуди голем број на извонредни карактеристики на дизајнот. Четири од нив се неговите фелни. Тие совршено се вклопуваат во дизајнот на Tiguan и го истакнуваат нивниот карактер со мажествена спортска динамика и целосна елеганција.

Дознајте повеќе

Offorad-Plus пакет

Offorad-Plus пакет
Поставете си повисоки цели. Тој ќе ве доведе до нив.

Со задоволство минете го секојдневието: Tiguan Comfortline со опционалниот Offroad-Plus пакет веќе на прв поглед покажува дека со него можете да се забавувате. Дури и онаму, каде за другите забавата можеби прекинува.

Дознајте повеќе 

Tiguan од сите агли.

Keyless Access Магично отворете ги вратите.

Поштедете се од барање на клучот за автомобилот и едноставно оставете го во чантата. Затоа што со серискиот систем за затворање и стартување „Keyless Access“ доволно е само да го носите клучот за возилото со Вас. Од растојание од околу 1,5 метри, клучот се препознава од системот и се отклучуваат вратите и вратата од багажниот простор, штом отворите една од предните врати со рака. Во возилото едноставно притиснете го копчето за стартување на моторот и возењето веќе може да започне.

LED фарови Се грижат за поголем поглед. И за сензација.

Иновативниот дизајн го претвора Tiguan Sky во незаменлив феномен - тоа јасно доаѓа до израз исто така и со маркантно оформените сериски предни LED фарови.

5 годишна гаранција Покрива неочекувани трошоци за поправка.

Целосна заштита: Продолжувањето на гаранцијата на 5 години односно 100.000 km³⁾ Ве штити од многу несакани трошоци за поправка со услуги, кои во целосен опсег соодветствуваат на гаранцијата од производителот.

Опционалните Tiguan R-Line опреми.

Како теренско возило Tiguan веќе во гените го носи неговиот спортски дух. Поставете нови стандарди со R-Line пакетите.

R-Line "Екстериер & интериер"

R-Line "Екстериер & интериер"
Привлечете внимание со Вашиот Tiguan. Со опционалниот R-Line пакет "Екстериер & интериер".

Кај Вашиот Tiguan одредете нови стандарди во поглед на дизајнот и спортскиот дух: Со  R-Line пакетот "Екстериер & интериер" дадете јасна дефиниција внатре, како и надвор - и со тоа привлечете погледи кон Вас.

Дознајте повеќе

R-Line "Екстериер"

R-Line "Екстериер"
Првиот впечаток одлучува: опционалниот пакет R-Line Екстериер.

Со R-Line пакетот "Екстериер" целосно ориентирајте се кон динамична надворешност. Кон опремата припаѓаат и сите врвни карактеристики на надворешноста на R-Line пакетот. Притоа опционално можете да се одлучите и за 20-инчни тркала од лесен метал Suzuka. 

Дознајте повеќе

 

R-Line "Black Style"

R-Line "Black Style"
Полн погодок: пакетите R-Line "Black Style".

Со опционалните пакети R-Line "Black Style" на Вашиот Tiguan ќе му дадете нов уникатен изглед. Со маркантните, стилски акценти во впечатлива црна боја веќе кога поминувате се грижите за траен впечаток.

Дознајте повеќе

 

Конективност

Без разлика дали при возење морате да телефонирате, потребни Ви се актуелни информации за сообраќајот, сакате да ја достигнете Вашата цел преку навигација или едноставно сакате да ја слушате Вашата музика - Вашиот Tiguan нуди разни можности удобно и едноставно да користите модерна техника.

Car-Net "Security & Service"
Car-Net "Guide & Inform"
Car-Net App-Connect
Радио и навигација

Car-Net "Security & Service"
Помош во секојдневието исто како во итен случај.

Со опционалните услуги Car-Net "Security & Service"4 имате пристап до важни податоци за Вашето возило. Во случај на дефект, услугата за итен повик автоматски воспоставува врска со централата за итни повици на Volkswagen. Благодарени не сензорите за судир, Вашата позиција и податоците за возилото автоматски се проследуваат и се известува службата за спасување. Исто така, преку копче на модулот со три копчиња можете рачно да пријавите незгода за која сте сведочеле.

Car-Net "Guide & Inform"
Повеќе не возете без интернет.

Интернетот може да биде корисен во многу области на животот - исто така и во автомобилот. На пример со актуелните податоци имајте преглед на сообраќајот. На тој начин можете предвидливо да го планирате или промените Вашиот пат. Опционалните онлајн услуги Car-Net "Guide & Inform"⁷ нудат и многу повеќе.

Car-Net App-Connect
Користете ги Вашите апликации и во Вашиот Volkswagen.

App-Connect⁸ - тоа се три иновативни технологии, со кои апликациите за паметен телефон ќе ги донесете на екранот на допир на Вашиот Infotainment систем: MirrorLinkTM, Android AutoTM од Google и Apple CarPlayTM.

Радио и навигација
Убаво е кога сами смеете да го изберете Вашиот совозач.

Во Вашиот Volkswagen Вие одлучувате што се случува. Во врска со тоа за избор имате две радија: со соодветни звучници, техника која е едноставна за ракување и многу можности за приклучоци. Или земете еден од двата опционални навигациски системи, кои мултимедијално ја исполнуваат скоро секоја желба.

Системи за помош.

Опремен со интелигентни технологии и опционални системи за помош на возачот за избегнување на незгода, Tiguan помага и при сите критични возни ситуации. За смирувачки суверено чувство за време на возењето.

Системи за помош.

Trailer Assist

Назад кон прегледот

Паркирајте без мака. Исто и со голем заден дел.

При маневрирање со приколка, Вашиот автомобил може да го преземе управувањето за Вас. Опционалниот систем за помош при маневрирање со приколка "Trailer Assist" ќе Ви намали многу труд.

Area View

Назад кон прегледот

Предвидливо. Во секоја насока.

При излегување од место за паркирање во омилениот центар од градот или при маневрирање на непрооден отворен терен - нели би било убаво во такви непрегледни ситуации, кога со еден поглед би можеле да опфатите проширен преглед околу Вашиот автомобил? Опционалниот систем за преглед на околината "Area View" со неговите четири камери го овозможува тоа.

Lane Assist

Назад кон прегледот

Право нанапред. Исто и на улица.

Монотоните патеки, коловозите кои се стеснуваат и тесните земјени улици при подолго возење можат да ја отежнат концентрацијата. Затоа системот за помош при одржување на коловозна лента "Lane Assist" Ви помага подобро да ги процените таквите возни ситуации и да ги намалите опасностите.

Dynamic Light Assist

Назад кон прегледот

Светли моменти. Исто и при темнина.

Ноќе долгото светло се грижи за поголема видливост. Сепак вклучувањето и исклучувањето е здодевно. Затоа "Dynamic Light Assist" по желба автоматски се грижи за делумно затемнување.

Систем за помош во управување при паркирање

Назад кон прегледот

Релаксирано паркирање. Со притискање на копче.

Tiguan не само што Ве носи до целта, исто така и управува за Вас. Системот за помош во управување при паркирање "Park Assist“ кој можете да го добиете по желба при поминување ги испитува двете страни на улицата. Тој наоѓа соодветно празно место, автоматски Ве управува во надолжни и попречни празни места - исто и при излегување.

Систем за помош при застој

Назад кон прегледот

Автоматски се грижи за релаксирање. Исто и при застој.

Поголем комфор, дури и при застој. Системот за помош при застој овозможува комфорно последователно возење во ситуации на застој и помага да се избегнат типични незгоди при застој. Системот до задржува возилото во коловозната лента и самостојно управува со гаста и сопирачките.

Комфор.

Новиот терен ретко е удобен. Затоа е многу важно да биде удобен патот. Со неговиот великодушен внатрешен простор и многубројните системи за комфор Tiguan Ви го прави возењето колку што е можно поудобно.

Багажен простор со "Easy Open“ функција
DYNAUDIO Excite Surround
ergoActive седиште
Active Info Display
Head-up-Display

Багажен простор со "Easy Open“ функција
Едноставно отворање. Едноставно затворање.

Со опционалната "Easy Open" релаксираното патување започнува веќе пред да тргнете. Тешкиот багаж за патување сместете го во багажниот простор без да мора да го барате клучот: Доволно е мало движење со стапалото под задниот дел на возилото и вратата од багажниот простор ќе се отвори.

DYNAUDIO Excite Surround
За не само Вие, туку и звуците совршено да се вклопат.

Можете ли да си претпоставите дека музиката во автомобилот звучи подобро отколку од Вашиот HiFi уред? Музичкиот систем "DYNAUDIO Excite Surround" кој можете да го добиете по желба е усогласен на акустиката во просторот на возилото и Ви доставува звук каков што не очекувате - дури и кога сте навикнати на висококвалитетен звук.

ergoActive седиште
Улицата пред очи. Комфор во грбот.

Опционалното ergoActive седиште со AGR печат се грижи за оптимален комфор и опуштање на Вашиот ‘рбетен столб за време на возењето. Покрај поместувањето на накосеноста и длабочината на седиштето, тоа располага со електрична лумбарна потпора со четири начини со електрична функција за масажа.

Active Info Display
Се приспособува. Кон Вас.

Мерач на број на вртежи, тахометар, бројач на изминати километри - со опционалниот Active Info Display секогаш имате преглед на сето тоа и на уште многу дополнителни иформации. А најдоброто: Во секое време можете во фокусот да ги ставите информациите кои моментално Ви се најважни.

Head-up-Display
Преглед на сè. И целта пред очите.

Секогаш информирани, никогаш деконцентрирани: Со притискање на копче опционалниот Head-up-Display (HUD) излегува од инструментната табла и сите важни информации како брзината, навигациските податоци и сообраќајните знаци ги носи во директното видно поле на возачот.

Технологија.

Модерната техника на моторот во Вашиот Tiguan се истакнува со штедливост, влечна сила и моќност. Токму она што е потребно кога патувате задоволство и многу, но сепак сакате да ја ограничите Вашата потрошувачка.

Избор на возен профил

Секогаш добар перформанс. На секаква подлога.

Со оваа опционална карактеристика секогаш изберете го соодветниот возен профил: Normal, Eco, Sport, Comfort или Individual. Усогласувањето на моторот и менувачот, како и однесувањето на одредени системи за помош се приспособуваат на околностите.

Дознајте повеќе

4MOTION

Не губете ја прилепеноста за подлогата.

И на влажна и нерамна подлога не сакате да се откажете од извонредна тракција? Благодарение на перманентниот погон на сите тркала 4MOTION којшто се добива по желба тоа е можно скоро насекаде.

Дознајте повеќе

Мотори

Поголема ефикасност.

Без разлика дали ќе се одлучите за бензински или дизел мотор: Сите достапни погони за Tiguan се одликуваат со голема ефикасност и соодветност за секојдневието.

Дознајте повеќе

4MOTION Active Control

Приспособено.

Без разлика дали на брзи улици или патишта со снег - со опционалниот 4MOTION Active Control на располагање Ви стојат разни, приспособени возни профили.

Дозанјте повеќе

Информативен материјал за Tiguan

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team