Мени
Затвори мени
Затвори

ID. Software 3.1 Update

ID. Software 3.1 Update

Со софтверот 3.1, Volkswagen обезбедува нови функции и подобрувања кои може да го подобрат комфорот и да заштедат време при употребата.

 

Ажурирање на ID. софтверот 3.1

Со ова ажурирање, вашиот ID. модел добива низа нови функции и подобрувања, особено во областа на полнењето, коишто може да ви донесат повисок степен на комфор. Ова за вас е бесплатно. Многу од овие подобрувања се засноваат на повратни информации и барања од клиентите. 

Start Video

3.

Start Video

3.

Ажурирање на ID. софтверот 3.1

Со ова ажурирање, вашиот ID. модел добива низа нови функции и подобрувања, особено во областа на полнењето, коишто може да ви донесат повисок степен на комфор. Ова за вас е бесплатно. Многу од овие подобрувања се засноваат на повратни информации и барања од клиентите. 

Што содржи ID. софтверот 3.1?

Управување со полнење и енергија

Plug & Charge

Функцијата "Plug & Charge" сега го олеснува полнењето: доколку сакате, вашиот ID. самиот автоматски врши верификација на јавните станици за полнење и автоматски го започнува процесот на полнење со приклучувањето на кабелот за полнење во автомобилот - без никаква картичка за полнење.

 

За да ја користите функцијата на соодветна станица за полнење, потребна ви е тарифа за полнење, како на пр. We Charge Go или We Charge Plus од Volkswagen Group Charging GmbH (Elli), која поддржува "Plug & Charge". Откако ќе заврши процесот на полнење, пресметката се врши автоматски според внесената тарифа за полнење. Активирајте го "Plug & Charge" преку апликацијата Volkswagen и во поставувањата за полнењето на вашето возило.

Повеќе за функционалноста

Конективност

Персонализација (надградба) 

 

Понесете ги со себе персонализираните поставувања

Кај возилата што се фабрички испорачани со ID. софтвер 3.0, личните поставувања, на пр. во однос на положбата на седење и температурата, се меморираат во Volkswagen ID корисничката сметка и се активираат при најава на возилото. При промена на корисникот, поставувањата автоматски се преземаат. Овие поставувања сега ги има и во возилата со ID. софтвер 3.1 доколку се најавите таму. Обемот на персонализацијата зависи од различните опционални дополнителни опреми.

3.

Спроведување на ажурирањето

Содржината на ова ажурирање на софтверот е составен дел на ажурирањето на ID. софтверот 3.2. Тоа го спроведува партнер на Volkswagen во сервисна работилница. Понатамошни информации може да добиете на веб-страницата за ажурирањето на ID. софтверот 3.2.

Повеќе за ID. Software 3.2 Update

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team