Надградба на режимот за нега на батеријата

Режимот за нега на батеријата е функција за оптимизирање на работниот век на високонапонската батерија кај електричните возила. Ако режимот за нега на батеријата е активиран, горната граница за полнење е поставена на 80%. Со тоа се штеди батеријата.
Режимот за нега на батеријата може еднократно да се премости доколку е потребно (на пр. при процес на итно полнење). За користењето на тајмерот за полнење, може трајно да се постави горна граница за полнење од 100%.

Со ID. софтверот 3.1, доаѓаат следните новитети:

·  Активирање и деактивирање на режимот за нега на батеријата преку апликацијата Volkswagen.

·  Ако режимот за нега на батеријата не е активиран, на тоа ќе ве потсети Pop-up прозорец во возилото. Во Pop-up прозорецот може да го вклучите режимот за нега на батеријата, да се прикажат повеќе информации или да го игнорирате. Ако постојано го игнорирате, ќе се појави известување во центарот за известувања.

·  Функцијата е достапна за главниот корисник и за најавениот гостински корисник.

Предуслови

·  Активен We Connect договор, Volkswagen ID корисничка сметка и апликација Volkswagen

За да ги користите услугите на We Connect, потребен ви е кориснички налог на Volkswagen ID и мора да се пријавите на We Connect со корисничко име и лозинка. Понатаму, треба да се склучи посебен договор We Connect или We Connect Plus со Volkswagen AG онлајн. За We Connect Plus, имате 90 дена од предавањето на возилото за да го регистрирате возилото на www.portal.volkswagen-we.com и да ги користите услугите целото времетраење на договорениот бесплатен период.
Користењето на мобилните онлајн-услуги на We Connect е овозможено преку интегрирана интернет-врска. Трошоците за податоци кои се направени во рамките на Европа се на товар на Volkswagen AG во рамките на мрежно покривање, со исклучок на услугите "Стриминг и интернет", како и поединечни In-Car Apps на Volkswagen AG.

За да ја користите бесплатната апликација We Connect, потребен ви е паметен телефон со соодветен iOS или Android оперативен систем и SIM картичка со опција за податоци со постоечки или посебен договор за мобилен телефон помеѓу вас и вашиот мобилен оператор. 
Достапноста на поединечните услуги на We Connect и We Connect Plus, опишани во пакетите, може да се разликува според државата и зависи од возилото како и од опремата. Услугите се достапни за договорениот рок на траење на договорот и може да подлежат на промени на содржината во рокот на траење на договорот. Повеќе информации можете да најдете на www.portal.volkswagen-we.com и кај вашиот партнер на Volkswagen. За информации во врска со условите за тарифата за мобилен телефон, контактирајте со вашиот мобилен оператор.

Затвори
Мени
Затвори мени
Затвори

ID. Software 3.1 Update

ID. Software 3.1 Update

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team