Инсталација: Чекори

Следете ги овие чекори за инсталирањето на дел 1 и дел 2 од ажурирањето

  1. Откако ќе го завршите возењето, безбедно паркирајте го вашиот ID. и притиснете ја електронската паркинг-сопирачка. Исклучете го палењето. За време на инсталацијата вашиот ID. ќе треба да има стабилна и постојана интернет конекција.
  2. Обезбедете минимален статус на наполнетост од 50%, и отстранете го конекторот за полнење. Исто така, проверете дали сите прозорци се целосно затворени.
  3. На излезниот екран, изберете ја опцијата "Update Available" (достапно ажурирање) за да започнете со инсталацијата на ажурирањето. Проверете дали "Online mode" (онлајн режимот) е вклучен.

 

4. Инсталирањето ќе започне штом ќе излезете и ќе го заклучите вашиот ID.

 

 

5. If you open your ID. within the first two minutes after locking it, the installation process will be cancelled. During the installation of the update you cannot use or charge your ID. but you can open it anytime.

6. Once the installation is complete, you will be informed in the infotainment system. You can now set up a main user.

 

За да ги користите услугите на We Connect, потребен ви е кориснички налог на Volkswagen ID и мора да се пријавите на We Connect со корисничко име и лозинка. Понатаму, треба да се склучи посебен договор We Connect или We Connect Plus со Volkswagen AG онлајн. За We Connect Plus, имате 90 дена од предавањето на возилото за да го регистрирате возилото на www.portal.volkswagen-we.com и да ги користите услугите целото времетраење на договорениот бесплатен период.
Користењето на мобилните онлајн-услуги на We Connect е овозможено преку интегрирана интернет-врска. Трошоците за податоци кои се направени во рамките на Европа се на товар на Volkswagen AG во рамките на мрежно покривање, со исклучок на услугите "Стриминг и интернет", како и поединечни In-Car Apps на Volkswagen AG.

За да ја користите бесплатната апликација We Connect, потребен ви е паметен телефон со соодветен iOS или Android оперативен систем и SIM картичка со опција за податоци со постоечки или посебен договор за мобилен телефон помеѓу вас и вашиот мобилен оператор. 
Достапноста на поединечните услуги на We Connect и We Connect Plus, опишани во пакетите, може да се разликува според државата и зависи од возилото како и од опремата. Услугите се достапни за договорениот рок на траење на договорот и може да подлежат на промени на содржината во рокот на траење на договорот. Повеќе информации можете да најдете на www.portal.volkswagen-we.com и кај вашиот партнер на Volkswagen. За информации во врска со условите за тарифата за мобилен телефон, контактирајте со вашиот мобилен оператор.

Затвори
Мени
Затвори мени
Затвори

Ажурирање на ID. софтвер 3.0

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team