Управување со корисници

Примарниот корисник на возилото обично е сопственикот на возилото. Примарниот корисник ги има сите привилегии. Улогата е поврзана со идентификацискиот број на возилото (VIN) на автомобилот. Со VIN, примарниот корисник може да го спои возилото со својот Volkswagen ID.

Kорисникoт гостин има ID на Volkswagen и се согласил со Општите одредби и услови за "We Connect" во неговиот опсег на функции. Тие имаат ограничени привилегии. Гостите корисници можат да користат услуги за навигација и инфозабава, како и услуги за стриминг и интернет. Тие можат да ја користат и We Connect ID. апликацијата со намален опсег (на пр. деактивирање на поединечен производ, вчитување онлајн дестинација, прилагодувања на профилот, пребарување и наоѓање станици за полнење итн.). За да се направи ова, тие мора да се логираат на инфо-забавниот систем како гостин корисник и да ја имаат апликацијата We Connect ID. инсталирана на нивниот паметен телефон.

Гостинот корисник може да се најави независно со својот Volkswagen ID, но прво мора да постои главен корисник.

Анонимниот гостин го користи возилото без да се регистрира. Затоа, тие немаат ID на Volkswagen и можат да користат само редуцирани услуги, како што се системот за итни повици eCall, онлајн информации за сообраќајот, пресметка на рутата преку интернет, станици за полнење, онлајн пребарување на посебни дестинации, ажурирање онлајн мапи и паркинг места. Ако анонимниот гостин е избран од "гостин" во корисничката администрација, возачот одлучува на екранот за добредојде дали возилото се користи во онлајн или офлајн режим. 

За да ги користите услугите на We Connect, потребен ви е кориснички налог на Volkswagen ID и мора да се пријавите на We Connect со корисничко име и лозинка. Понатаму, треба да се склучи посебен договор We Connect или We Connect Plus со Volkswagen AG онлајн. За We Connect Plus, имате 90 дена од предавањето на возилото за да го регистрирате возилото на www.portal.volkswagen-we.com и да ги користите услугите целото времетраење на договорениот бесплатен период.
Користењето на мобилните онлајн-услуги на We Connect е овозможено преку интегрирана интернет-врска. Трошоците за податоци кои се направени во рамките на Европа се на товар на Volkswagen AG во рамките на мрежно покривање, со исклучок на услугите "Стриминг и интернет", како и поединечни In-Car Apps на Volkswagen AG.

За да ја користите бесплатната апликација We Connect, потребен ви е паметен телефон со соодветен iOS или Android оперативен систем и SIM картичка со опција за податоци со постоечки или посебен договор за мобилен телефон помеѓу вас и вашиот мобилен оператор. 
Достапноста на поединечните услуги на We Connect и We Connect Plus, опишани во пакетите, може да се разликува според државата и зависи од возилото како и од опремата. Услугите се достапни за договорениот рок на траење на договорот и може да подлежат на промени на содржината во рокот на траење на договорот. Повеќе информации можете да најдете на www.portal.volkswagen-we.com и кај вашиот партнер на Volkswagen. За информации во врска со условите за тарифата за мобилен телефон, контактирајте со вашиот мобилен оператор.

Затвори
Мени
Затвори мени
Затвори

Ажурирање на ID. софтвер 3.0

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team