Говорен асистент

Кажете му на вашиот ID. „Здраво!“

При возење, не губете го вниманието на копчиња и прекинувачи. Задржете го вниманието на патот и со леснотија управувајте со значајните функции на вашиот ID. со интуитивното говорно користење на следната генерација. - на пример, радиото, опционалниот систем за навигација или вашиот телефон. Едноставно кажете "Здраво Volkswagen!" - и вашиот дигитален асистент ќе ве разбере. Кажете "Здраво Volkswagen, студени ми се рацете", активирајте го греењето на управувачот и интелигентните отвори на системот за климатизација насочуваат топол воздух кон вашите раце. Во зависност од ситуацијата, вашиот дигитален асистент исто така може да дава предлози за користењето со тоа што ќе ви препорача одредена листа за репродукција или заобиколување застој во сообраќајот.

Затвори
Мени
Затвори мени
Затвори

Новиот ­ID.7

Новиот ­ID.7

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team