Мени
Затвори мени
Затвори

Plug & Charge: практично полнење

Сега полнењето на вашиот Volkswagen ID. модел е уште попрактично: со Plug & Charge, новиот стандард за практично полнење.

Сега полнењето на вашиот Volkswagen ID. модел е уште попрактично: со Plug & Charge, новиот стандард за практично полнење.

Plug & Charge: практично полнење

Сега полнењето на вашиот Volkswagen ID. модел е уште попрактично: со Plug & Charge, новиот стандард за практично полнење.

Тука можете да дознаете повеќе за Plug & Charge: 

  • Со Plug & Charge, полнењето и плаќањето на јавните станици за полнење е значително поедноставено.
  • Ова е овозможено со стандардот за квалитет, кој ја регулира комуникацијата помеѓу електричното возило и точката за полнење.
  • Возила кои имаат ID. Ако имате софтверска верзија 3.1 или понова, тие се веќе подготвени за функцијата "Приклучи и полнење". Ќе ве информираме штом оваа функција е достапна и за ID. Софтверската верзија пред 3.1 е достапна.

Автоматски и удобен

Plug & Charge работи многу удобно, е транспарентен и безбеден. За да ги искористите придобивките, активирајте ја услугата еднаш во вашиот ID на We Connect. Апликација¹. Со тарифа со можност за Plug & Charge, како што се We Charge Go² или We Charge Plus², и како главен корисник на вашата лична карта. Веднаш од самиот почеток можете да ја добиете вашата лична карта еднаш во онлајн режим. автентицираат. Потоа едноставно возете до станицата за полнење Plug & Charge и приклучете го кабелот. Регистрирањето и наплатата се случуваат автоматски. Продолжете го патувањето опуштено. И ако сакате да ја наполните електричната енергија на станица за полнење без препознатливото лого Plug & Charge? Нема проблем. Сепак, потоа треба рачно да го активирате процесот на полнење на вообичаен начин.

Активирајте Plug & Charge во три чекори

Активирајте ја новата услуга лесно

Со апликацијата We Connect ¹ на ID. во свои раце имате сè за новата услуга Plug & Charge  - само со неколку кликања.

  1. Првиот чекор е да изберете соодветна тарифа за наплата како што се We Charge Go² или We Charge Plus².
  2. Потоа вклучете го вашиот ID на We Connect. Апликацијата поддржува автентикација на Plug & Charge.
  3. Конечно, активирајте ја функцијата Plug & Charge во инфозабавниот систем на вашиот ID.Модел.

 

 

Големата заедница за приклучување и полнење

 Мрежата со иновативна услуга

Volkswagen ID. е дел од големата заедница на Plug & Charge, со важни даватели на полнење, како што се IONITY или Aral Pulse, како и многу други производители на е-автомобили. Моделирајте иновативна и безбедна технологија.

За целите на наплата, Plug & Charge го враќа индивидуалниот дигитален сертификат со избраната тарифа за наплата на соодветниот корисник. А комуникацијата помеѓу станицата за полнење и возилото е стандардизирана според стандардот за квалитет.

Со апликацијата We Connect на ID и опциите за полнење "We charge" ви овозможуваат пристап до сè повеќе точки за полнење со можност за Plug & Charge во најбрзо растечката мрежа за полнење во Европа. И мрежата постојано расте.

Нашите ID.Модели Тест возење или конфигурирање веднаш?
Кликнете овде за нашите ID. Mодели

Сакате нашиот целосно електричен проект, Запознајте ги моделите подобро, потоа организирајте тест возење кај дилер партнер во ваша близина. Или користете го нашиот онлајн конфигуратор за да го добиете вашиот проект за соништата да се остварат.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team