Мени
Затвори мени
Затвори

Проверка Проверка за вашиот автомобил

Проверка Проверка за вашиот автомобил

Со 130 км на час на автопатот, ладен старт на -15 ° е на скијачки одмор или на + 40 ° јужно кон морето? Природно за нас, но предизвик за нашето возило. Само технологијата што редовно ја одржуваат специјалисти може да ги исполни овие барања.

Зошто е важен сервисот?

 • За безбедност и одржување на вредноста на возилото. За помлади и постари возила. Речиси здравствен преглед на возилото.
 • Обемот на сервис притоа различно се оформува според староста на возилото и изминатите километри. При проверка се проверува целото возило: се започнува со електрониката, па до каросеријата, различните изабени делови и нивото на течностите - до 50 точки за проверка според состојбата на изминати километри.

Вреди да се знае за проверката

Кога е достапен сервисот?

Налепницата на внатрешната страна на вратата на возачот односно индикаторот за сервисен интервал во тахометарот потсетуваат за следниот термин за сервис. Освен тоа, во сервисната тетратка е запишано, кога е доспеан следниот сервис. Потврдата од сервисот е еден од предусловите за овозможената мобилна гаранција од Вашиот сервис.

Mobilitätsgarantie. 

Стандартни зафати

При сервис меѓу другото се извршуваат следните зафати за проверка и сервисирање:

 • Замена на моторно масло, замена на филтер за масло
 • Проверка на нивото на средството за ладење и средството за заштита од замрзнување
 • Проверка на осветлувањето и сигналните уреди
 • Проверка на поставувањето на фаровите
 • Проверка на функционирањето на бричачите и уредот за миење, контрола на нивото на течности и средството за заштита од замрзнување
 • Повикување на меморијата за дефекти на сите системи за сопствена дијагноза
 • Проверка на акумулаторот
 • Контрола на јачината на гуртните на сопирачките напред и назад
 • Проверка на нивото на течноста за сопирачките
 • Контрола на состојбата и длабочината на профил на гумите
 • Проверка на притисокот во гумите на сите гуми и резервното тркало
 • Ресетирање на индикаторот за сервисен интервал
 • Извршување на пробно возење
 •  И многу повеќе

Ве молиме обрнете внимание на деталните информации во Вашиот сервисен план. Вашата сервисна работилница со задоволство ќе Ве советува во врска со сите прашања за сервисните интервали како и за точниот обем и трошоците за зафатите за проверка и сервисирање.

Дополнителни зафати

Дополнителни зафати

Следните дополнителни зафати меѓу другото се потребни по одредени изминати километри како и абење на делови:

 • менувач и погон на оска: проверка на нивото на масло, по потреба дополнување на масло
 • Замена на свеќички
 • Серво-управувач: проверка на нивото на масло, по потреба дополнување на серво-масло
 • Замена на филтерот за гориво кај возила со дизел мотор
 • Замена на филтрите за прав и полен
 • Чистење на куќиштето на филтерот за воздух и замена на филтерот
 • Проверка на состојбата и растегливоста на запчените ремени и по потреба замена
 • Проверка на состојбата и растегливоста клинастите ремени и по потреба замена
 • Замена на течноста на сопирачките
 • И многу повеќе

Ве молиме обрнете внимание на деталните информации во Вашиот сервисен план. Вашата сервисна работилница со задоволство ќе Ве советува во врска со сите прашања за сервисните интервали како и за точниот обем и трошоците за зафатите за проверка и сервисирање.

Пакет на вреднозти за вашата проверка

За модели на возила постари од 4 години

Посетата на работилницата за брендови секогаш се исплати. Особено за сопствениците на моделот Volkswagen постар од 4 години. Имате корист од ниските цени на пакетите за поправки и услуги, каде инсталацијата и деловите се веќе вклучени во цената.

Ова е случај и со нашите пакети за придобивки од проверката, кои вклучуваат гаранција за мобилност, како и филтри за масло и масло.

Попуст пакети за проверка (флексибилен) вклучен Гаранција за мобилност, филтер за масло и масло
Modell Baujahr statt ab im Vorteilspaket ab
Jetta 05-10 330,- 250,-
Jetta 11-14 330,- 250,-
Golf IV 02-05 411,- 321,-
Bora 02-05 411,- 321,-
Golf Plus 05-09 330,- 250,-
Golf Plus 10-14 323,- 244,-
Golf V 04-09 310,- 237,-
Touran 03-09 330,- 250,-
Touran 11-14 330,- 250,-
Golf VI 09-13 330,- 250,-
Golf VII 1,2 L Benzin 12-14 310,- 236,-
Golf VII TDI-CR 12-14 343,- 258,-
Scirocco 1,4 L Benzin 08-14 304,- 234,-
Eos 1,4 L Benzin 08-14 350,- 274,-
Golf Variant 07-09 307,- 230,-
Golf Variant 10-14 308,- 232,-
Polo 1,2 L Benzin 08-09 250,- 194,-
Polo 1,4 L TDI 08-09 311,- 233,-
Polo 44-51 KW Benzin 10-14 281,- 220,-
New Beetle 1,2 L Benzin 12-14 316,- 262,-
Passat 06-07 327,- 250,-
Passat 08-09 302,- 228,-
Passat 10-14 332,- 251,-
Passat CC 08-10 302,- 228,-
Passat CC 11-14 339,- 258,-
Sharan 02-07 426,- 334,-
Sharan 08-09 314,- 236,-
Sharan 10-14 339,- 258,-
Tiguan 07-10 302,- 231,-
Tiguan 11-14 332,- 253,-
Touareg 6 Zyl. Diesel 05-10 593,- 444,-
Touareg 6 Zyl. Diesel 11-14 600,- 455,-

Gültig für Fahrzeuge mit Wartungsintervall-Verlängerung für 30.000km-Service. 
Diese und weitere Vorteilspakete erhalten Sie bei allen teilnehmenden Volkswagen Service-Betrieben. 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team