Кажете му на вашиот Tiguan „Здраво“

Говорен асистент во новиот Tiguan

 Со новиот, опционален говорен асистент "IDA" можете лесно да ракувате со радиото, функцијата на телефонот, вашата музика, опционалниот 3-зонски клима-уред и опционалната навигација притоа користејќи го вашиот глас. Ова исто така важи и за други функции на возилото, како што е пристапот до системите за помош на возачот. На пример, можете да го користите вашиот глас за да ја изберете вистинската станица, соодветниот запис од адресарот или телефонскиот број што го барате.

Со "Здраво IDA!" говорниот асистент може да се стартува. Тој ги разбира и слободните секојдневни изрази, како "ладно ми е". или "Каде има јапонски ресторани во Берлин?". Покрај тоа, благодарение на дигиталните микрофони, сега препознава и дали возачот или сопатникот зборува, на пр. за да му ја овозможи климатизацијата во возилото конкретно на лицето што ја побарало.

Во иднина, новиот говорен асистент "IDA" ќе ви се претстави и визуелно на централниот дисплеј и интеракциите ќе може да се следат преку графика. Оптимизираниот систем исто така поставува прашања или упаѓа во збор.

Можете исто така да го користите "IDA" за да пристапите до светското знаење коешто е достапно преку интернет партнерите (на пр. Википедија). 

 

 

Затвори
Мени
Затвори мени
Затвори

Новиот Tiguan

Откријте го новиот Tiguan сега

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team