Tiguan. Поврзан со светот.

VW Connect во новиот Tiguan

Уште од самиот почеток целосно поврзани, на располагање имате многубројни VW Connect услуги. По еднократното активирање и најавување со вашиот Volkswagen ID, многу е едноставно и притоа бесплатно да ги користите иновативните онлајн услуги. 

VW Connect не само што го прави вашето секојдневие заедно со вашиот Volkswagen попријатно, туку и поудобно. Таа ви овозможува пристап до важни информации за возилото, а исто така со повикот во случај на дефект или со планирањето термин за сервис ви нуди и корисна удобност. 

 А со Volkswagen App за вашиот паметен телефон имате преглед на важни податоци за вашиот Volkswagen дури и додека патувате: На пример, проверете го преостанатиот досег или дали се затворени сите врати и прозорци.

Повеќе за VW Connect

За да ги користите услугите VW Connect / We Connect, потребна ви е корисничка сметка на Volkswagen ID и мора да се најавите на VW Connect / We Connect со вашето корисничко име и лозинка. Понатаму, посебен договор со VW Connect или VW Connect Plus или We Connect или We Connect Plus мора да се склучи со Volkswagen AG онлајн на www.myvolkswagen.net или преку апликацијата "Volkswagen" (достапна во App Store и Google Play Store). . За VW Connect Plus / We Connect Plus, имате 90 дена по предавањето на возилото да го регистрирате возилото на www.myvolkswagen.net или преку апликацијата "Volkswagen" и да ги користите услугите за целото времетраење на договорениот бесплатен рок.

За клиенти со VW Connect и VW Connect Plus: Користењето на мобилните онлајн услуги е можно преку интегрирана интернет конекција. За користење на веб радио, Wi-Fi хотспот и Alexa, доколку е достапно, платените пакети со податоци може да се добијат од надворешниот партнер за мобилни телефони "Cubic Telecom" и да се користат во областа на мрежно покривање во бројни европски земји. Обемот на податоци на овие пакети може да го користат сите корисници и патници на возилото. За условите, цените и поддржаните земји, посетете ја vw.cubictelecom.com. Алтернативно, можно е да се користи веб-радиото, WiFi hotspot и Alexa, доколку е достапно, преку мобилен уред (на пр. паметен телефон) со можност да дејствува како мобилна WiFi хотспот. Во овој случај, соодветната сервисна функција е достапна само со постоечки или одделно склучен договор за мобилен телефон помеѓу вас и вашиот оператор на мобилни телефони и само во рамките на покриеноста на соодветната мрежа на мобилни телефони. Во зависност од тарифата на вашиот мобилен телефон и особено кога работите во странство, може да настанат дополнителни трошоци (на пр. роаминг такси) поради размена на податоци преку Интернет.

За да ја користите бесплатната апликација "Volkswagen", потребен ви е паметен телефон со соодветен оперативен систем iOS или Android и SIM-картичка со опција за податоци со постоечки или одделно склучен договор за мобилен телефон помеѓу вас и вашиот мобилен оператор. 

 Кои услуги се вклучени во пакетите VW Connect и VW Connect Plus или We Connect и We Connect Plus може да варираат од земја до земја. Достапноста зависи и од моделот на возилото, опремата и инсталираната верзија на софтверот. Ова исто така важи и за услуги од трети лица. Услугите се достапни за договорениот период на договорот и може да подлежат на промени во содржината или да бидат прекинати за време на периодот на договорот. Дополнителни информации се достапни на connect.volkswagen.com и од вашиот партнер на Volkswagen. За информации за тарифните услови за мобилни телефони, ве молиме контактирајте со вашиот мобилен оператор.

Затвори
Мени
Затвори мени
Затвори

Новиот Tiguan

Откријте го новиот Tiguan сега

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team