Travel Assist со збирни податоци

Ја одржува коловозната лента за вас и држи растојание од другите.

Со опционалниот "Travel Assist"² во возилото имате извонредно корисен систем за помош при возење. Тој за вас може да ја одржува коловозната лента, растојанието до возилото пред вас и од вас поставената максимална брзина.³ ⁴

Притоа, тој меѓу другото користи адаптивно водење во лента. Тоа активно го задржува возилото на средината на коловозната лента. Тука "Travel Assist" се прилагодува на вашиот стил на возење и може, наместо точно во средина, да вози полево или подесно во вашата коловозна лента.³

Ако на располагање стојат збирни податоци, "Travel Assist" треба да се потпре само на една препозната ознака на коловозната лента за да ја одржува лентата.⁵ ⁶

Покрај тоа, "Travel Assist" располага со предвидливо регулирање на брзината и помош за кривини

Притоа, брзината на возилото може да се прилагоди на важечките ограничувања на брзината и на текот на патот (кривини, кружни текови, итн.).⁵ ⁷

1)    Функцијата за помош при возењето може да се користи само во рамки на границите на системот. Возачот во секое време мора да биде подготвен да го премости системот за помош и не е ослободен од неговата одговорност внимателно да го управува возилото. Процесот може да се деактивира во секое време. Системот може да се користи до максималната брзина на возилото. Само во комбинација со систем за навигација. Само во комбинација со активна We Connect лиценца. Онлајн деловите на Travel Assist со збирни податоци може да се користат само во рамките на покриеноста на мобилната мрежа и со соодветните поставувања за приватноста. Онлајн делот може да се деактивира во секое време во We Connect ID.APP. Онлајн делот на Travel Assist е достапен во следните земји: Белгија, Бугарија, Данска, Германија, Естонија, Финска, Франција, Грција, Велика Британија и Северна Ирска, Ирска, Италија, Хрватска, Латвија, Литванија, Луксембург, Малта, Холандија, Норвешка, Австрија, Полска, Португалија, Романија, Шведска, Швајцарија, Словачка, Словенија, Шпанија, Чешка, Унгарија, Кипар. За активирање на онлајн функциите, потребна ви е Volkswagen ID корисничка сметка и мора да се најавите со корисничкото име и лозинка во We Connect. Потоа, треба онлајн да склучите посебен договор за We Connect со Volkswagen AG. По испораката на возилото, имате 90 дена да ја активирате онлајн функцијата Travel Assist со збирни податоци. По истекот на овој период, започнува иницијалниот период на користење на онлајн делот на "Travel Assist со збирни податоци" од 3 години (бесплатно). Користењето на онлајн делот на "Travel Assist со збирни податоци" е овозможено преку интегрирана интернет конекција. Поврзаните трошоци за податоците што настануваат во Европа, во рамки на мрежната покриеност, ги сноси Volkswagen AG. Преку размена на податоци преку интернет, зависно од вашата конкретна тарифа за мобилна телефонија и особено при користењето во странство, може да настанат дополнителни трошоци (на пр. трошоци за роаминг). За да се пружи услугата, неопходно е да се пренесат одредени лични податоци како што се локацијата и IP адресата на возилото. Повеќе информации за обработката на податоците може да најдете во изјавата за заштита на податоците "Travel Assist со збирни податоци". Достапноста на поединечните услуги опишани во пакетите може варира зависно од земјата. За конкретно договореното времетраење на договорот, овие услуги стојат на располагање и може за времетраењето на договорот да подлежат на измени на содржината односно да се прекинат. Подетални информации ќе најдете на connect.volkswagen-we.com и кај вашиот партнер на Volkswagen. Информации за условите за тарифа за мобилна телефонија ќе добиете кај вашиот провајдер на мобилна телефонија.

Во рамки на границите на системот. Возачот во секое време мора да биде подготвен да го премости системот за помош и не е ослободен од неговата одговорност внимателно да го управува возилото.

До најмногу 180 km/h

Во рамките на границите на системот

Само во комбинација со активна We Connect лиценца

Само во комбинација со систем за навигација

Затвори
Мени
Затвори мени
Затвори

Новиот ­ID.7

Новиот ­ID.7

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team