Користете ги Вашите апликации и во Вашиот Volkswagen

Сакате Вашите апликации за паметен телефон да ги користите безбедно и комфорно во возилото? Благодарение на App-Connect¹⁾ тоа е лесно како никогаш досега. Тоа Ви овозможува да ги комфорно користите избраните апликации и содржини директно во Вашиот Volkswagen. Тие се пренесуваат на дисплејот на Infotainment системот и можете комфорно и прегледно да ги користите во Вашето видно поле. На тој начин е лесно на пример да пристапите до музика, пораки, мапи или други аудио книги. Volkswagen исто нуди три интерфејси за поврзување на паметни телефони со многу можности: Apple CarPlay™, Android Auto™ од Google и MirrorLink®. Користењето на Apple CarPlay™ е особено удобно преку можноста за безжично поврзување за навигациските системи "Discover Media" и "Discover Pro" . За да избегнете одвлекување на вниманието, за време на возењето стартувајте само сертифицирани апликации. Ве молиме во овој контекст исто така имајте во предвид, дека повеќето апликации не се нудат за сите три технологии и дека достапноста на тие технологии во зависност од земјата може да биде различна.

1) App-Connect ги опфаќа технологиите Apple CarPlay™, Android Auto™ и MirrorLink®. За да избегнете одвлекување на вниманието, за време на возењето стартувајте само сертифицирани апликации. Ве молиме во овој контекст исто така имајте во предвид, дека повеќето апликации не се нудат за сите три технологии и дека достапноста на тие технологии во зависност од земјата може да биде различна. Информации за компатибилноста на паметни телефони ќе најдете на www.volkswagen.de/mobiltelefon како и дополнително за Apple CarPlay™ на https://www.apple.com/de/ios/carplay/, за Android Auto™ на https://www.android.com/intl/de_de/auto/ и за MirrorLink® на https://mirrorlink.com/.

Затвори
Мени
Затвори мени
Затвори

Новиот Arteon

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team