Добро Ве вози и самостојно паркира

Вашиот нов Arteon со опционален систем за помош при паркирање "Park Assist" не само што може при поминување покрај место за паркирање да Ви каже дали е соодветно - туку исто така и паркира за Вас1,2). Вие ракувате само со куплунгот, гаста и сопирачката. Останатото ќе го стори тој. 

- Сензори скенираат соодветни места за паркирање (до најмногу 40 km/h) 

- Надолжните места за паркирање за влегување во место за паркирање мора да имаат растојание за маневрирање колку должната на возилото плус 80 cm и за излегување од место за паркирање најмалку 25 cm пред и зад возилото

- Попречните места за паркирање мора да имаат минимално растојание од 35 cm  на двете страни

1) Постапката може да се деактивира во секое време

2) Во рамките на границите на системот

Затвори
Мени
Затвори мени
Затвори

Новиот Arteon

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team