Коловозна лента за брзо возење на дигитален автопат

Сиот свет на дигитални услуги од Volkswagen ја носи конективноста во новиот Arteon Shooting Brake на повисоко ниво: Опционално We Connect Plus1) нуди дополнителни паметни технологии како стриминг на медиуми и интернет-радио1) до користење на паметниот телефон како далечински управувач за голем број на функции на возилото.

Кон тоа припаѓа и интелигентната навигација преку која може навремено да добивате актуелни информации за сообраќајот за измени на патиштата или да бидете предупредени за попречувања во сообраќајот. Благодарение на онлајн пресметувањето на рута можете флексибилно да реагирате на изменети услови и притоа да се најдете на најдобрата можна рута. Онлајн ажурирањето мапи се грижи за тоа, Вашиот материјал за мапи да ажуриран. А со врвните актуелни информации за цени на гориво и слободни места за паркирање во паркиралишта и отворени паркинзи уште повеќе ќе Ве релаксираат.

1) За користењето на We Connect услугите потребна Ви е Volkswagen ID корисничка сметка и за We Connect мора да се најавите со корисничко име и лозинка. Исто така треба да онлајн да склучите посебен договор за We Connect односно We Connect Plus со Volkswagen AG. За We Connect Plus по предавање на возилото имате период од 90 дена за да го регистрирате возилото на portal.volkswagen-we.com  и да ги користите услугите за целосното времетраење на договорениот бесплатен период. Користењето на мобилните онлајн услуги We Connect е овозможено преку вградена интернет врска. Трошоците за податоците во рамките на Europas кои се поврзани со тоа, во рамките на мрежната покриеност со исклучок на услугите "Streaming & Internet" ги сноси Volkswagen AG. За користење на услугите "Streaming & Internet", како и на WLAN-Hotspot може да се добијат бесплатни податочни пакети преку надворешниот партнер за мобилна мрежа "Cubic Telecom" и да се користат во областа на мрежната покриеност во многу европски земји. Информации за цените и поддржаните земји ќе најдете на vw.cubictelecom.com. Алтернативно, можно е користењето на интернет-радио и стриминг на медиуми преку краен мобилен уред (на пр. Паметен телефон) со способност да функционира како  WLAN-Hotspot. Во овој случај конкретните услуги ќе бидат достапни само со постоечки или посебно склучен договор за мобилна мрежа меѓу Вас и Вашиот провајдер на мобилна мрежа и само во рамките на покриеноста на конкретната мобилна мрежа. Со прием на податочни пакети од интернет, во зависност од Вашата конкретна тарифа за мобилна мрежа и особено при користење во странство, може да настанат дополнителни трошоци (на пр. такси за роаминг). За користење на бесплатната We Connect апликација потребен е паметен телефон со соодветен  iOS или Android оперативен систем и SIM-картичка со податочна опција со постоечки или посебно склучен договор за мобилна мрежа меѓу Вас и Вашиот провајдер на мобилна мрежа. Достапноста на поединечните We Connect и We Connect Plus услуги опишани во пакетите може да биде различна зависно од земјата, Услугите стојат на располагање за конкретно договорениот договорен период и за време на договорниот период може да подлежат на измени односно да се постават. Подетални информации ќе најдете на portal.volkswagen-we.com и кај Вашиот партнер на Volkswagen. Информации за условите за тарифа за мобилна мрежа ќе добиете кај Вашиот провајдер на мобилна мрежа.

Затвори
Мени
Затвори мени
Затвори

Новиот Arteon

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team