T-Roc системи за помош на возачот

  

IQ.DRIVE "Travel Assist"

Со опционалната асистенција за патување имате исклучително корисен асистент за возење.

Може да ве држи во лента, пред вас и со брзината што сте ја одредиле.

Меѓу другото, користи адаптивно водење по лента. Ова активно го задржува возилото на средината на лентата. Помош за патување се прилагодува на вашиот стил на возење и може да активно да ве одржува на средина на лентата.

Со системот за навигација, "Travel Assist" е проширен за да вклучи претходна контрола на патувањето и помош во свиоци. Travel Assist може да ја прилагоди брзината на возилото на применливите ограничувања на брзината и обликот на патот (кривини, кружни текови, итн.).

Во комбинација со менувачот со двојна спојка DSG, можете да возите релаксирано низ сообраќаен метеж и во сообраќаен застој.

Автоматска контрола на растојание ACC

Автоматската контрола на растојанието ACC ви помага да ја одржите претходно поставената максимална брзина и растојание до возилото напред. Во врска со системот за навигација, ACC е проширен за да вклучи претходна контрола на патувањето и помош при свиоци.

ACC може да ја прилагоди брзината на возилото на применливите ограничувања на брзината и текот на патот (кривини, кружни текови, итн.).

Во комбинација со менувачот со двојна спојка DSG, можете да возите релаксирано низ сообраќаен метеж.

Систем за итно сопирање „Front Assist“ 

Стандардниот асистент за сопирање за итни случаи "Front Assist" со детекција на пешаци може да ве предупреди за критични ситуации предизвикани од пешаци и други возила, па дури и може автоматски да сопира во итни случаи.

„Lane Assist“

На монотони патувања може да се појават ризични ситуации. Еве каде "Lane Assist" влегува во игра: од брзина од 60 km/h може да открие дали возилото ненамерно ја напушта сопствената лента. Со корективна помош при управувањето, тој може да го насочи вниманието на возачот назад кон она што се случува на патот.

Park Assist со помош при паркирање

Вашиот Volkswagen со опционалниот асистент за паркирање "Park Assist" не само што може да ви каже дали паркинг просторот е доволно голем додека возите покрај вас - тој ќе паркира и за вас.

До брзина од 40 км/ч, "Park Assist" постојано бара соодветни паралелни места за паркирање. До брзина од 20 км/ч, бара и нормални паркинг места. Откако ќе се одлучите за едно од пронајдените места за паркирање, започнете со процесот на паркирање. "Park Assist" го презема управувањето. Сè што треба да направите е да ракувате со педалата за гас и сопирачките додека активно го следите процесот.

"Park Assist" може и да ја извлече колата од паркинг место.

Асистент за промена на лента „Side Assist“

Опционалниот асистент за промена на лентата "Side Assist" може да ве предупреди за опасни промени на коловозна лента. LED дисплејот во надворешниот ретровизор ви овозможува да знаете кога возилото е во вашата слепа точка или брзо се приближува одзади.

Ако сигнализирате да ја промените лентата, тој пресметува дали една од нив може да претставува закана за вас поради неговата положба и брзина - и ви го привлекува вниманието на ова со видливо трепкање.

Во врска со системот за предупредување за напуштање лента "Lane Assist", може да ве поддржи и со корективна интервенција на управувањето.

Помошникот за паркирање предупредува ако друго возило ја премине лентата додека се движи наназад од паркинг простор. Ако не реагирате, системот може да го намали или, доколку е потребно, да спречи судир со притискање на сопирачките.1

Im Rahmen der grenzen des Systems 

Bis maximal 210 km/h

Der Fahrer muss jederzeit bereit sein, das Assistenzsystem zu übersteuern und wird nicht von seiner Verantwortung entbunden, das Fahrzeug umsichtig zu fahren.

Затвори
Мени
Затвори мени
Затвори

Новиот T-Roc

Карактер со самодоверба.

  1. 1.

    Прикажаните возила се со вклучена дополнителна опрема. Gehe zurück

Карактер со самодоверба.

Новиот T-Roc

Карактер со самодоверба.

  1. 1.

    Прикажаните возила се со вклучена дополнителна опрема. Gehe zurück

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team