Ја одржува коловозната лента за вас. А другите ги држи на растојание.

Travel Assist

Со "Travel Assist", во возилото имате извонредно корисен систем за помош при возење. Затоа што со притискање на копче тој овозможува комфор при возењето* на највисоко ниво со тоа што ви помага во монотони и заморни возни ситуации:

  • "Travel Assist" за вас може да ги одржи коловозната лента и брзината и притоа во предвид да го земе растојанието до сообраќајот пред вас, особено на автопат и на добро изградени рурални патишта.

  • Заедно со менувачот со двојна спојка DSG ќе возите релаксирано низ застој и Stop-and-go сообраќај. 

* во рамки на границите на системот и возачот мора да биде подготвен во секое време да го премости системот за помош и не се ослободува од неговата одговорност внимателно да го управува возилото.

Затвори
Мени
Затвори мени
Затвори
Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team