Без заслепување. Во речиси сите ситуации.

IQ.LIGHT

Опционалните IQ.LIGHT - LED-Matrix фарови со динамично регулирање на долгото светло "Dynamic Light Assist" го осветлуваат патот посилно и подалеку.
Притоа, благодарение на Matrix-технологијата, поединечни LED-сегменти можат целно да се вклучуваат односно исклучуваат. Предност: При возење со долго светло, преку камера може да се регистрираат возила кои доаѓаат од спротивната страна, како и возилата пред Вас. Одредени LED сегменти се исклучуваат, така што постојано ќе можете да возите со долго светло без да ги заслепите другите учесници во сообраќајот.

Затвори
Мени
Затвори мени
Затвори

Новиот Golf

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team