Така можете да бидете заштитени од сите страни

Проактивен систем за заштита на патниците

Опционалниот проактивен систем за заштита на патниците во рамките на границите на системот Ве обезбедува во критични ситуации, како на пример при претстојни судири.
Тој може да препознае ситуација со зголемен потенцијал на незгода. Притоа, автоматски ги затвора прозорците како и панорамскиот издигнувачки/лизгачки покрив и превентивно ги затегнува предните сигурносни појаси. Добро е да се знае дека тоа е изводливо. Но, подобро е тоа никогаш самите да не го доживеете

Затвори
Мени
Затвори мени
Затвори

Новиот Golf

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team