App-Connect

Инфо-забавен систем и забава во секое време 

Користете апликации и содржини удобно, тоа е она што App-Connect го претставува. Музика, вести, мапи или аудио-книги се пренесуваат на дисплејот на инфо-забавниот систем и на тој начин може да се ракуваат во вашето видно поле. Можни се два интерфејси за поврзувањето паметни телефони: Apple CarPlay и Android Auto на Google. Употребата на опцијата за безжично поврзување е особено пријатна.

Повеќе за App-Connect 

Nur in Verbindung mit den Radios "Composition", "Composition Colour" und "Composition Media" und "Ready 2 Discover" oder den Navigationssystemen "Discover Media" und "Discover Pro" verfügbar. App-Connect umfasst die Technologien Apple CarPlay, Android Auto und MirrorLink. Um Ablenkung zu vermeiden, lassen sich während der Fahrt nur zertifizierte Apps starten. Bitte berücksichtigen Sie in diesem Zusammenhang auch, dass manche Apps nicht für jede der drei Technologien angeboten werden, die Funktionen während der Vertragslaufzeit inhaltlichen Änderungen durch den Anbieter unterliegen bzw. seitens des Anbieters eingestellt werden können und die Verfügbarkeit dieser Technologien länderabhängig unterschiedlich ausfallen kann. Informationen zur Kompatibilität von Smartphones finden Sie für Apple CarPlay unter https://apple.com/de/ios/carplay/, für Android Auto unter https://android.com/intl/de_de/auto/ und für MirrorLink unter https://mirrorlink.com/. Apple CarPlay ist eine Marke von Apple Inc. Android Auto ist eine Marke von Google LLC. MirrorLink ist eine eingetragene Marke des Car Connectivity Consortium LCC.

Возилата прикажани на оваа слика може да се разликуваат во поединечни детали од тековната австриска програма за испорака. На сликата се некои опционални додатоци достапни со дополнителни трошоци. Сите цени се необврзувачки, а не картички. Водични цени вклучувајќи NoVA, 20% ДДВ, трошоци за превоз и земајќи ги предвид доплатата или попустот на NoVA според § 6 NoVAG. За да ги направиме текстовите полесни за читање, избравме или машка или женска форма на лични зборови. Ова во никој случај не подразбира никаква дискриминација на спротивниот пол. Ви благодариме за разбирањето.

Спецификуваните вредности на потрошувачка и емисија се собрани во согласност со законските процедури за мерење (VO(EC)715/2007 во моментално применливата верзија) како дел од одобрението на типот на возилото врз основа на процедурата за тестирање WLTP. Информациите не се однесуваат на поединечно возило и не се дел од понудата, туку се користат исклучиво за цели на споредба помеѓу различните типови возила. Потрошувачката и емисиите на CO2 на возилото не зависат само од ефикасното користење на горивото/електриката од возилото, туку се под влијание и на однесувањето во возењето, поминатото растојание и други нетехнички фактори. Различните вредности на потрошувачката, емисиите на CO2 и опсегот може да произлезат од дополнителна опрема и дополнителна опрема (на пр. гуми, кука за приколка, багажник на покривот итн.), како и од стилот на возење, брзината, употребата на комфорни/помошни потрошувачи, надворешната температура, бројот на патници, носивост, избор на профил на возење, топографија и многу повеќе. резултат. Овие фактори влијаат на релевантните параметри на возилото како што се: Б. Тежина, отпор на тркалање и аеродинамика. Стандардниот данок на потрошувачка (NoVA) и придобивките во натура се пресметуваат врз основа на емисиите на CO2 во g/km.

Затвори
Мени
Затвори мени
Затвори

Новиот Touareg

Новиот Touareg е достапен за нарачка сега.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team