VW Connect за вашиот нов Touareg

Новиот Touareg. Поврзан со светот. 

Уште од самиот почеток целосно поврзани, на располагање имате многубројни VW Connect услуги. По еднократното активирање и најавување со вашиот Volkswagen ID, многу е едноставно и притоа бесплатно да ги користите иновативните онлајн услуги. 
 
VW Connect не само што го прави вашето секојдневие заедно со вашиот Volkswagen попријатно, туку и поудобно. Таа ви овозможува пристап до важни информации за возилото и исто така со повикот во случај на дефект или со планирањето термин за сервис ви нуди и корисна удобност. 
 
А со Volkswagen App за вашиот паметен телефон имате преглед на важни податоци за вашиот Volkswagen дури и додека патувате: На пример, проверете го преостанатиот досег или дали се затворени сите врати и прозорци.  

Повеќе за VW Connect 

Zur Nutzung der We Connect und We Connect Plus Leistungen für die ID. Familie benötigen Sie ein Volkswagen ID Benutzerkonto und müssen sich mit Benutzername und Passwort bei We Connect / We Connect Plus anmelden. Des Weiteren ist ein separater We Connect / We Connect Plus Vertrag mit der Volkswagen AG online abzuschließen. Der Vertrag für We Connect für die ID. Familie ist nicht auf drei Jahre laufzeitbeschränkt. We Connect Plus ist initial auf eine Laufzeit von drei Jahren beschränkt und ist nach Ablauf dieser kostenpflichtig verlängerbar. Nach Übergabe des Fahrzeugs haben Sie 90 Tage Zeit, um das Fahrzeug unter myvolkswagen.net oder über die We Connect ID. App (erhältlich im App Store und Google Play Store) zu registrieren und die Dienste von We Connect Plus für die volle Dauer der vereinbarten unentgeltlichen Laufzeit zu nutzen. Bei einer späteren Registrierung verkürzt sich die Dauer der unentgeltlichen Laufzeit.

Возилата прикажани на оваа слика може да се разликуваат во поединечни детали од тековната австриска програма за испорака. На сликата се некои опционални додатоци достапни со дополнителни трошоци. Сите цени се необврзувачки, а не картички. Водични цени вклучувајќи NoVA, 20% ДДВ, трошоци за превоз и земајќи ги предвид доплатата или попустот на NoVA според § 6 NoVAG. За да ги направиме текстовите полесни за читање, избравме или машка или женска форма на лични зборови. Ова во никој случај не подразбира никаква дискриминација на спротивниот пол. Ви благодариме за разбирањето.

Спецификуваните вредности на потрошувачка и емисија се собрани во согласност со законските процедури за мерење (VO(EC)715/2007 во моментално применливата верзија) како дел од одобрението на типот на возилото врз основа на процедурата за тестирање WLTP. Информациите не се однесуваат на поединечно возило и не се дел од понудата, туку се користат исклучиво за цели на споредба помеѓу различните типови возила. Потрошувачката и емисиите на CO2 на возилото не зависат само од ефикасното користење на горивото/електриката од возилото, туку се под влијание и на однесувањето во возењето, поминатото растојание и други нетехнички фактори. Различните вредности на потрошувачката, емисиите на CO2 и опсегот може да произлезат од дополнителна опрема и дополнителна опрема (на пр. гуми, кука за приколка, багажник на покривот итн.), како и од стилот на возење, брзината, употребата на комфорни/помошни потрошувачи, надворешната температура, бројот на патници, носивост, избор на профил на возење, топографија и многу повеќе. резултат. Овие фактори влијаат на релевантните параметри на возилото како што се: Б. Тежина, отпор на тркалање и аеродинамика. Стандардниот данок на потрошувачка (NoVA) и придобивките во натура се пресметуваат врз основа на емисиите на CO2 во g/km.

Затвори
Мени
Затвори мени
Затвори

Новиот Touareg

Новиот Touareg е достапен за нарачка сега.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team