Мени
Затвори мени
Затвори

23.12.2020 Златен медал од Euro NCAP за новиот Volkswagen T6.1

Конзорциумот Euro NCAP - составен од европски министерства за транспорт, автомобилски клубови, здруженија на осигурители и истражувачки институти - штотуку ја тестираше безбедноста на 19 комерцијални возила. Тестовите се фокусираа на достапноста и функцијата на системите за активна безбедност. Transporter Т6.1 на Комерцијални возила на Volkswagen се најде на првото место - и како резултат на тоа е награден со златен медал од Euro NCAP.

Големата експанзија во трговијата преку Интернет доведе до зголемување на побарувачката за возила за испорака. Како резултат на тоа, бројот на комбиња на патиштата се зголемува. Добра причина за конзорциумот NCAP да ја испита и процени достапноста и функцијата на системите за помош на возачот што ги нудат комбиња во категориите Б и Ц/Д со дозволена вкупна тежина до 3,5 тони.

По обемното тестирање, NCAP дојде до заклучок дека новиот Volkswagen Transporter Т6.1 од постигнува најдобри резултати: "T6.1 им нуди на потрошувачите можност да добијат широк спектар на безбедносни карактеристики со добри перформанси и затоа го заслужува златниот медал од тестовите на Euro NCAP. Новиот Transporter T6.1 го постави новото ниво на безбедност кое отсега ќе биде очекувано од сите возила во сегментот".

Во понудата на Volkswagen Transporter T6.1 достапен е широк избор на системи за помош на возачот. Тие вклучуваат бројни функции за безбедност и асистирање кои одговараат на барањата на соодветниот клиент. Овие опсези вклучуваат систем за следење на коловозна лента и предна асистенција со функција за сопирање во итни случаи, сè до адаптивна контрола на темпомат (ACC) со ограничувач на брзината.

Конзорциумот Euro NCAP - составен од европски министерства за транспорт, автомобилски клубови, здруженија на осигурители и истражувачки институти - штотуку ја тестираше безбедноста на 19 комерцијални возила. Тестовите се фокусираа на достапноста и функцијата на системите за активна безбедност. Transporter Т6.1 на Комерцијални возила на Volkswagen се најде на првото место - и како резултат на тоа е награден со златен медал од Euro NCAP.

Големата експанзија во трговијата преку Интернет доведе до зголемување на побарувачката за возила за испорака. Како резултат на тоа, бројот на комбиња на патиштата се зголемува. Добра причина за конзорциумот NCAP да ја испита и процени достапноста и функцијата на системите за помош на возачот што ги нудат комбиња во категориите Б и Ц/Д со дозволена вкупна тежина до 3,5 тони.

По обемното тестирање, NCAP дојде до заклучок дека новиот Volkswagen Transporter Т6.1 од постигнува најдобри резултати: "T6.1 им нуди на потрошувачите можност да добијат широк спектар на безбедносни карактеристики со добри перформанси и затоа го заслужува златниот медал од тестовите на Euro NCAP. Новиот Transporter T6.1 го постави новото ниво на безбедност кое отсега ќе биде очекувано од сите возила во сегментот".

Во понудата на Volkswagen Transporter T6.1 достапен е широк избор на системи за помош на возачот. Тие вклучуваат бројни функции за безбедност и асистирање кои одговараат на барањата на соодветниот клиент. Овие опсези вклучуваат систем за следење на коловозна лента и предна асистенција со функција за сопирање во итни случаи, сè до адаптивна контрола на темпомат (ACC) со ограничувач на брзината.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team