Ракувајте со контролниот центар без копчиња.

За прв пат во Volkswagen, дигиталниот инструментен кластер, т.н. Digital Cockpit, заедно со екранот на инфозабавниот систем, се наоѓа зад закривен стаклен панел ("закривен дисплеј"): Innovision Cockpit, ориентиран кон возачот. Опцијата за контрола на допир, глас и гест овозможува максимална употреба, ја елиминира потребата од механички прекинувачи, копчиња и копчиња. Огромната површина на екранот се користи за прикажување на многу функции во атрактивни графики и анимации.Можете да го прикажете почетниот екран со фотографии и омилени функции. Може да зумирате некои екранчиња, што не е можно со традиционалните брзинометри и екрани. 

Конкретно, Innovision Cockpit се состои од Дигитален кокпит, информатички систем "Discover Premium", телефонски интерфејс "Бизнис" со индуктивна функција за полнење за вашиот паметен телефон и 4 USB порти. Интегрирана е апликацијата App-Connect апликација Car-Net, со која можете да префрлувате апликации за паметни телефони на големиот екран на допир. Поддржани се сите три главни системи: MirrorLink®, Apple CarPlay ™ и Android Auto ™. Покрај тоа, вашите патници можат да го управуваат инфозабавниот систем додека возите преку таблет или паметен телефон. Благодарение на "Volkswagen Media Control", на пример, можно е да се избере музичката програма од задното седиште или далечински да се контролира системот за навигација од совозачкото седиште. За полнење на мобилните уреди и пренос на податоци достапни се USB-порти напред и назад.

Затвори