Бидејќи не можете секогаш да видите што се крие во аголот.

Опционалниот асистент за приклучување на раскрсница користи радарски сензори во предниот дел на возилото. 

Вие ја надгледувате областа пред вашето возило, но системот ве предупредува и визуелно и акустично за детектирано возило при возење до 30 км/ч.1) 

Ако друг автомобил се приближи до видот и вашиот Touareg се движи напред со брзина до 10 км/ч, системот може да го сопре возилото за да се спречи сообраќајна несреќа.1) 

Асистентот за приклучување на раскрсница ви помага да излезете од збунувачки излез и да возите во тешко пристапни раскрсници.

*Во рамките на системот.

 

 

 

Затвори